Rizoto pre labužníkov

Autor receptu: tetrisss

Rizoto som obyčajne varila len z nedostatku inšpirácie,ale odkedy som videla pripravu rizota talianskym kuchárom, je to pre mňa a mojich milých lahôdka a keďže som ho dnes robila, tak sa s receptom podelím.

4
porcie
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Čo treba očistíme, mäso vykostíme a všetko nakrájame na menšie kúsky.
  2. Na olej dáme pražiť cibuľu, po chvíli pór, potom kuracie mäso, mrkvu a poriadne to poopekáme, najlepšie sa mi to robí na riade s hrubým dnom,lebo sa to tak nepripaľuje. Keď je mäso zatiahnuté, čiže biele, pridáme huby, ryžu a oprážame stále. Okoreníme čiernym mletým korením, vegetou a posolíme podľa chuti.
  3. Podľa potreby podlievame zmes bielym vínom a miešame a miešame, nemáme čas medzitým pozerať Tisíc a jednu noc, ale venujeme sa práci. Približne na 4x to víno tam prilievame, len tak, aby sme mali takú kašu. Po minutí sa vína pokračujeme vodou, zase len tak po troche.
  4. Keď nás už bolí ruka a nervy máme nadranc, tak prisypeme pažítku a nasekanú cibuľku a je to hotové, výsledná konzistencia má byť krémovitá, ale nie mokrá. Posypeme syrom.