Ricottové knedličky so sušenými rajčiakmi s chrenom

Autor receptu: clovak

receptov z ricotty nie je veľa, tento je od "šéfkuchára z paláca" Jaroslava Žideka

60 minút
príprava

Postup

  1. RICCOTOVÉ KNEDLIČKY. V mise zmiešame ricottu so žĺtkami, zmäknutým maslom a posekanou bazalkou. Dva dni starý toastový chlieb potrháme a primiešame k ricotte. Pridáme múku, soľ a vymiešame hladké cesto, ktoré sa nelepí na steny misy. Z cesta vytvarujeme knedličky cca 5 cm a varíme 10 minút v osolenej vode kým nevyplávajú na povrch.
  2. SUŠENÉ RAJČIAKY S CHRENOM. Rajčiaky nakrájame na plátky a rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie potretý olivovým olejom, posypeme cukrom a 60 minút sušíme v rúre vyhriatej na 120 °C. Usušené rajčiaky posekáme nadrobno, pridáme citrónovú šťavu, chren, osolíme a okoreníme čerstvo zomletým korením. Ak je zmes veľmi hustá zriedime trochou olivového oleja.