Richtárska pochúťka(fotorecept)
Autor receptu: marianne
Velmi rada varim podla starych kucharskych knih a tento receptik je asi z 58 rocnej kucharky,ktoru dostala ako svadobny dar moja mama.Drzi pohromade len silou vole.Ked tento recept robim,vzdy si spomeniem na dedka,ktory bol vraj richtarom v dedine.
8 porcií |
60 minút príprava |
50 minút na 170 °C |
Postup
- Do pomleteho maska pridame:sunku pokrajanu na kocky,sol,korenie,roztlaceny cesnek,surove vajicko,zemle namocene v mlieku a vsetko spolu premiesame.Na masti orestujeme cibulku do zlatova a vychladnutu este pridame k zmesi mleteho masa.Vyformujeme bochnicek.
- Bochnik roztlacime a zabalime don klobasku.
- Vyformujeme roladku,dame na pekac,podlejeme maskovym vyvarom a upecieme do zlatova.Tot vsjo.Dobru chut.