Ríbezľový koláč

Ríbezľový koláč so snehom (fotorecept)

Autor receptu: katarinalucanova

Jednoduchý svieži koláčik s ríbezľami.

30
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Heru s práškovým cukrom a žĺtkami vyšľaháme do peny. Postupne pridáme muku s práškom do pečiva a vlažné mlieko. Cesto vylejeme na plech, ktorý sme vymastili a vysypali múkou. Cesto predpečieme v rúre vyhriatej na 170 °C cca 5-8 minút.
  2. Ríbezľový sneh: Bielky so štipkou soli šľaháme, postupne pridávame cukor až kým vyšľaháme hustý sneh. Primiešame Zlatý klas a nakoniec jemne vmiešame ríbezle. Sneh rovnomerne navrstvíme na predpečené horúce cesto.
  3. Plech vrátime do rúry a koláč dopečieme. Po vychladnutí koláčik pokrájame.