Ríbezľový koláč
Ríbezľový koláč so snehom (fotorecept)
Autor receptu: katarinalucanova
Jednoduchý svieži koláčik s ríbezľami.
30 porcií |
15 minút príprava |
20 minút na 170 °C |
Postup
- Cesto: Heru s práškovým cukrom a žĺtkami vyšľaháme do peny. Postupne pridáme muku s práškom do pečiva a vlažné mlieko. Cesto vylejeme na plech, ktorý sme vymastili a vysypali múkou. Cesto predpečieme v rúre vyhriatej na 170 °C cca 5-8 minút.
- Ríbezľový sneh: Bielky so štipkou soli šľaháme, postupne pridávame cukor až kým vyšľaháme hustý sneh. Primiešame Zlatý klas a nakoniec jemne vmiešame ríbezle. Sneh rovnomerne navrstvíme na predpečené horúce cesto.
- Plech vrátime do rúry a koláč dopečieme. Po vychladnutí koláčik pokrájame.