Grilovaný hovädzí steak
Grilovaný hovädzí steak

Rib eye steak s grilovaným batatom a so šalátom „coleslaw“

Jakub Sobotka
šéfkuchár, Hotel & Spa Resort Kaskady**** v Sliači–Sielnici, 25. júna 2019
Rib eye steak s grilovaným batatom a so šalátom „coleslaw“
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

1 kg
500 g
Šalát:
1 menšia hlávka
400 g
200 g
2 – 3 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kapustu a mrkvu nastrúhame na jemnom dlhom strúhadle alebo na krájači. Zmiešame s majonézou, korením, so soľou a s rozpučeným cesnakom, odložíme do chladničky.

  2. 2

    Mäso nakrájané na steaky osolíme, okoreníme, potrieme rastlinným olejom a vkladáme na rozpálený gril, po dvoch minútach otočíme – opakujeme dvakrát.

  3. 3

    Batat nakrájaný na hrubšie kolieska grilujeme spolu s mäsom alebo na mriežkovanom grile. Podávame spolu so šalátom.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: