Rezy s vaječným likérom

alex37 - fotkaAlex37, 13. decembra 2017 13:20
Ďalšie recepty »

Rezy s vaječným likéromFoto: alex37

Rezy s lahodnou chuťou vaječného likéru, nepresladené a jednoduché na prípravu aj pre začiatočníkov.

60 min
príprava
12 min
na 180 °C

Suroviny

5 ks
3 PL
2 PL
2 PL
5 PL
2 PL
1/2 bal
Krém:
750 ml
3 ks
200 ml
250 g
5 PL
Parížska šľahačka:
250 ml (30 %)
100 g
1 PL

Postup prípravy

  1. 1

    Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh, pridáme cukor, žĺtka, vodu a olej. Nakoniec jemne vmiešame múku s kakaom a práškom do pečiva. Cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu a upečieme na 180 °C cca 12-15 minút, komu ako pečie rúra.

  2. 2

    Krém: Z mlieka a Zlatých klasov si uvaríme hustý puding, ešte do horúceho zamiešame vaječný koňak. Maslo rozmiešame s práškovým cukrom a postupne pridávame vychladnutý puding. Krém natrieme na vychladnuté cesto. Necháme v chlade.

  3. 3

    Pripravíme si parížsku šľahačku, do smotany na šľahanie (mala som 30 % - oranžová krabička RAJO) rozlámeme čokoládu, pridáme lyžicu kryštálového cukru a necháme zovrieť, hneď vypneme. Keď vychladne, dáme do chladničky najlepšie do druhého dňa. Na druhý deň vyšľaháme na hustý krém a natrieme na krém z vaječného koňaku.

  4. 4

    Vrch som dozdobila strúhanou čokoládou, bielou aj hnedou, a jemne pokvapkala likérom :-)

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist