Rezy s vaječným likérom
Foto: alex37
Rezy s lahodnou chuťou vaječného likéru, nepresladené a jednoduché na prípravu aj pre začiatočníkov.
príprava
na 180 °C
Suroviny
5 ks |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
5 PL |
|
2 PL |
|
1/2 bal |
|
Krém: | |
750 ml |
|
3 ks |
|
200 ml |
|
250 g |
|
5 PL |
|
Parížska šľahačka: | |
250 ml (30 %) |
|
100 g |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh, pridáme cukor, žĺtka, vodu a olej. Nakoniec jemne vmiešame múku s kakaom a práškom do pečiva. Cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu a upečieme na 180 °C cca 12-15 minút, komu ako pečie rúra.
- 2
Krém: Z mlieka a Zlatých klasov si uvaríme hustý puding, ešte do horúceho zamiešame vaječný koňak. Maslo rozmiešame s práškovým cukrom a postupne pridávame vychladnutý puding. Krém natrieme na vychladnuté cesto. Necháme v chlade.
- 3
Pripravíme si parížsku šľahačku, do smotany na šľahanie (mala som 30 % - oranžová krabička RAJO) rozlámeme čokoládu, pridáme lyžicu kryštálového cukru a necháme zovrieť, hneď vypneme. Keď vychladne, dáme do chladničky najlepšie do druhého dňa. Na druhý deň vyšľaháme na hustý krém a natrieme na krém z vaječného koňaku.
- 4
Vrch som dozdobila strúhanou čokoládou, bielou aj hnedou, a jemne pokvapkala likérom :-)
Tiež likérový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ďakujem ti pekne. Plech má rozmer 32x42cm merala som ho :-) /vonkajší rozmer/
dakujem Izka potesila si ma :-)
Dakujem, snazila som sa ....nie su tak krásne, ale chutovo vyborne :-)
dakujem :-)
Děkuji za rozměr, to už je fous, jestli zvenku nebo zevnitř. V poslední odbě je takových rozměrů plechů a forem, že se nestačím divit.
Som rada že sa podarili:-)