Kalimero zákusok
Erika Nogová
majiteľka siete cukrární Alžbetka so sídlom v Novej Bani, 16. apríla 2019
majiteľka siete cukrární Alžbetka so sídlom v Novej Bani, 16. apríla 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
50 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 PL |
|
4 ks |
|
4 PL |
|
1 KL |
|
Rozvar: | |
200 ml |
|
100 g |
|
2 PL |
|
Do plnky z odrezkov: | |
100 ml |
|
500 ml |
|
Navrch: | |
(alebo puding) |
|
Postup
-
1
Cesto: Bielky a cukor vyšľaháme dotuha, pridáme postupne žĺtky, polohrubú múku a prášok do pečiva. Cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na 180 °C a pečieme 15 minút. Po vychladnutí z plátu povykrajujeme pomocou formičky na dezerty štvorce veľkosti asi 7x7 cm.
- 2
Rozvar: Vodu s cukrom rozvaríme a pridáme kakao. Necháme vychladnúť. Plnka z odrezkov: Zvyšné odrezky cesta z vykrajovania rozmrvíme, pridáme rozvar, vaječný likér, vyšľahanú šľahačku a zamiešame.
- 3
Na dno každej formičky na dezerty dáme štvorec cesta a naplníme plnkou z odrezkov. Po zatuhnutí v mrazničke (aspoň hodinu) vyberieme zákusky z formičiek a vrch polejeme ľubovoľnou polevou alebo pudingom pripraveným za studena.
Tiež likérový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu