Likérový zákusok
Likérový zákusok

Kalimero zákusok

Erika Nogová
majiteľka siete cukrární Alžbetka so sídlom v Novej Bani, 16. apríla 2019
Kalimero zákusok
Foto: Pravda - Ivan Majerský
50 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 PL
4 ks
4 PL
1 KL
Rozvar:
200 ml
100 g
2 PL
Do plnky z odrezkov:
100 ml
500 ml
Navrch:
 (alebo puding)




Postup

  1. 1

    Cesto: Bielky a cukor vyšľaháme dotuha, pridáme postupne žĺtky, polohrubú múku a prášok do pečiva. Cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na 180 °C a pečieme 15 minút. Po vychladnutí z plátu povykrajujeme pomocou formičky na dezerty štvorce veľkosti asi 7x7 cm.

  2. 2

    Rozvar: Vodu s cukrom rozvaríme a pridáme kakao. Necháme vychladnúť. Plnka z odrezkov: Zvyšné odrezky cesta z vykrajovania rozmrvíme, pridáme rozvar, vaječný likér, vyšľahanú šľahačku a zamiešame.

  3. 3

    Na dno každej formičky na dezerty dáme štvorec cesta a naplníme plnkou z odrezkov. Po zatuhnutí v mrazničke (aspoň hodinu) vyberieme zákusky z formičiek a vrch polejeme ľubovoľnou polevou alebo pudingom pripraveným za studena.

Diskusia k receptu