Likérový zákusok

Rezy s vaječným likérom

Autor receptu: alex37

Rezy s lahodnou chuťou vaječného likéru, nepresladené a jednoduché na prípravu aj pre začiatočníkov.

60 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh, pridáme cukor, žĺtka, vodu a olej. Nakoniec jemne vmiešame múku s kakaom a práškom do pečiva. Cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu a upečieme na 180 °C cca 12-15 minút, komu ako pečie rúra.
  2. Krém: Z mlieka a Zlatých klasov si uvaríme hustý puding, ešte do horúceho zamiešame vaječný koňak. Maslo rozmiešame s práškovým cukrom a postupne pridávame vychladnutý puding. Krém natrieme na vychladnuté cesto. Necháme v chlade.
  3. Pripravíme si parížsku šľahačku, do smotany na šľahanie (mala som 30 % - oranžová krabička RAJO) rozlámeme čokoládu, pridáme lyžicu kryštálového cukru a necháme zovrieť, hneď vypneme. Keď vychladne, dáme do chladničky najlepšie do druhého dňa. Na druhý deň vyšľaháme na hustý krém a natrieme na krém z vaječného koňaku.
  4. Vrch som dozdobila strúhanou čokoládou, bielou aj hnedou, a jemne pokvapkala likérom :-)