Likérový zákusok
Rezy s vaječným likérom
Autor receptu: alex37
Rezy s lahodnou chuťou vaječného likéru, nepresladené a jednoduché na prípravu aj pre
začiatočníkov.
60 minút príprava |
12 minút na 180 °C |
Postup
- Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh, pridáme cukor, žĺtka, vodu a olej.
Nakoniec jemne vmiešame múku s kakaom a práškom do pečiva.
Cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu a upečieme na 180 °C cca 12-15 minút, komu ako pečie rúra.
- Krém: Z mlieka a Zlatých klasov si uvaríme hustý puding, ešte do horúceho zamiešame vaječný koňak. Maslo rozmiešame s práškovým cukrom a postupne pridávame vychladnutý puding.
Krém natrieme na vychladnuté cesto. Necháme v chlade.
- Pripravíme si parížsku šľahačku, do smotany na šľahanie (mala som 30 % - oranžová krabička RAJO) rozlámeme čokoládu, pridáme lyžicu kryštálového cukru a necháme zovrieť, hneď vypneme. Keď vychladne, dáme do chladničky najlepšie do druhého dňa.
Na druhý deň vyšľaháme na hustý krém a natrieme na krém z vaječného koňaku.
- Vrch som dozdobila strúhanou čokoládou, bielou aj hnedou, a jemne pokvapkala likérom :-)