Rezy Biely elegán fotorecept

ancickaAncicka, 59 ročná žena, Spišské Podhradie., 11. júna 2017 17:10
Ďalšie jej recepty »

Rezy Biely elegán (fotorecept)Foto: ancicka

Rezy, ktoré sú hodné svojho názvu a taktiež chutnučké, lahodné.

30
porcií
40 min
príprava
10-12 min
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
350 g
300 g
200 g
250 g (Palmarin)
štipka
1 ks
1 ks
2 ks
200 g
Plnka:
1 liter
200 g
1 ks
200 g
250 g (Hera)
50 g
1 ks

Postup prípravy

  1. 1

    Do misky si dám suroviny na cesto a zhnetiem.

    Rezy Biely elegán (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vyložím na jemne pomúčenú dosku a vypracujem hladké cesto,

    Rezy Biely elegán (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ktoré potom rozdelím na 4 rovnaké časti, asi 370 g.

    Rezy Biely elegán (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom každé cesto vyvaľkám vo veľkosti plechu a uložím na vymastený plech a upečiem. Pečiem asi 10 min na 180 °C. Cesto by nemalo zhnednúť, musí byť pekné biele.

    Rezy Biely elegán (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Z mlieka, múky a cukru uvarím puding a za občasného miešania nechám vychladiť.

    Rezy Biely elegán (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Medzitým si vyšľahám maslo s pr. cukrom a cit. šťavou

    Rezy Biely elegán (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a po vychladení zmiešam a dobré vyšľahám.

    Rezy Biely elegán (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Plnku si rozdelím na pláty, vrchný tiež jemne potriem plnkou

    Rezy Biely elegán (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    a ozdobím buď strúhanou bielou čokoládou alebo bielou čokoládovou ryžou. Nechám v chlade stuhnúť, najlepšie cez noc.

    Rezy Biely elegán (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Po stuhnutí pokrájam na rezy.

    Rezy Biely elegán (fotorecept) - obrázok 10
ohodnoť recept:
Hlasovalo 31 ľudí (3,6 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist