Rezy Biely elegán fotorecept
Foto: ancicka
Rezy, ktoré sú hodné svojho názvu a taktiež chutnučké, lahodné.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
350 g |
|
300 g |
|
200 g |
|
250 g (Palmarin) |
|
štipka |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
200 g |
|
Plnka: | |
1 liter |
|
200 g |
|
1 ks |
|
200 g |
|
250 g (Hera) |
|
50 g |
|
1 ks |
|
|
Postup
-
1
Do misky si dám suroviny na cesto a zhnetiem.
-
2
Vyložím na jemne pomúčenú dosku a vypracujem hladké cesto,
-
3
ktoré potom rozdelím na 4 rovnaké časti, asi 370 g.
-
4
Potom každé cesto vyvaľkám vo veľkosti plechu a uložím na vymastený plech a upečiem. Pečiem asi 10 min na 180 °C. Cesto by nemalo zhnednúť, musí byť pekné biele.
-
5
Z mlieka, múky a cukru uvarím puding a za občasného miešania nechám vychladiť.
-
6
Medzitým si vyšľahám maslo s pr. cukrom a cit. šťavou
-
7
a po vychladení zmiešam a dobré vyšľahám.
-
8
Plnku si rozdelím na pláty, vrchný tiež jemne potriem plnkou
-
9
a ozdobím buď strúhanou bielou čokoládou alebo bielou čokoládovou ryžou. Nechám v chlade stuhnúť, najlepšie cez noc.
-
10
Po stuhnutí pokrájam na rezy.
Ďakujeme za upozornenie, názov sme opravili.
ďakujem. :-)
Vdaka Tebe za upozornenie a aj redakcii,že opravila.
Ja ked pečiem ,tak určite neskloňujem slovička.
Skús si urobiť tieto rezy a bude Ti jedno či sa volajú tak,či tak.Je to lahôdka.!!!
Ale mne sa páči dezert, či rez(y), lebo od @Ancicka je to záruka kvality, pekné na pohľad a chutné, aj keď som nechutnala, vypadajú slávnostne.
Ten je! Rez je však lepší!!
Veď nič v zlom. Určite sú výborné a obdivujem Tvoje pekárske či cukrárske umenie. Mne by sa do toho nechcelo ani za nič. Ale nakoniec som si aj ja stála na kábli a nepochopila som úplne - pravdu má Evanaaa, takže ak by sme mohli ešte raz poprosiť - keby to mohla @redakcia dať definitívne do poriadku a opraviť názov na Rezy Biely elegán. Srdečná vďaka.
Opravené.
ved nie je nakrajany
@ancicka prepac, snad nevadi
Neviem čo k tomu dodať.Nikdy som neriešila v receptoch skloňovanie a názvy.Ja som vždy dbala na obsah a výsledok,aby to bolo fajnové.
Nikdy by ma nenapadlo,že jeden názov môže spôsobiť taký rozruch.Je to asi predzvesť toho,že bude mať veľký úspech.
Budem rada,že kto ho vskúša,tak mi dá vedieť ako chutil.
Pozdravujem všetkých @varech áčov.
@Afataga dnes 19:08,nevadí,ale je ozaj chutný!!!
Strašne sa smejem :D