Vanilkový zákusok

Rezy Biely elegán (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Rezy, ktoré sú hodné svojho názvu a taktiež chutnučké, lahodné.

30
porcií
40 minút
príprava
10-12 minút
na 180 °C

Postup

  1. Do misky si dám suroviny na cesto a zhnetiem.
  2. Vyložím na jemne pomúčenú dosku a vypracujem hladké cesto,
  3. ktoré potom rozdelím na 4 rovnaké časti, asi 370 g.
  4. Potom každé cesto vyvaľkám vo veľkosti plechu a uložím na vymastený plech a upečiem. Pečiem asi 10 min na 180 °C. Cesto by nemalo zhnednúť, musí byť pekné biele.
  5. Z mlieka, múky a cukru uvarím puding a za občasného miešania nechám vychladiť.
  6. Medzitým si vyšľahám maslo s pr. cukrom a cit. šťavou
  7. a po vychladení zmiešam a dobré vyšľahám.
  8. Plnku si rozdelím na pláty, vrchný tiež jemne potriem plnkou
  9. a ozdobím buď strúhanou bielou čokoládou alebo bielou čokoládovou ryžou. Nechám v chlade stuhnúť, najlepšie cez noc.
  10. Po stuhnutí pokrájam na rezy.