Vanilkový zákusok
Rezy Biely elegán (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Rezy, ktoré sú hodné svojho názvu a taktiež chutnučké, lahodné.
30 porcií |
40 minút príprava |
10-12 minút na 180 °C |
Postup
- Do misky si dám suroviny na cesto a zhnetiem.
- Vyložím na jemne pomúčenú dosku a vypracujem hladké cesto,
- ktoré potom rozdelím na 4 rovnaké časti, asi 370 g.
- Potom každé cesto vyvaľkám vo veľkosti plechu a uložím na vymastený plech a upečiem. Pečiem asi 10 min na 180 °C. Cesto by nemalo zhnednúť, musí byť pekné biele.
- Z mlieka, múky a cukru uvarím puding a za občasného miešania nechám vychladiť.
- Medzitým si vyšľahám maslo s pr. cukrom a cit. šťavou
- a po vychladení zmiešam a dobré vyšľahám.
- Plnku si rozdelím na pláty, vrchný tiež jemne potriem plnkou
- a ozdobím buď strúhanou bielou čokoládou alebo bielou čokoládovou ryžou. Nechám v chlade stuhnúť, najlepšie cez noc.
- Po stuhnutí pokrájam na rezy.