Rezne z kuriatka v orieškovom cestíčku

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Stehná vykostíme, mierne osolíme a na chvíľku odložíme do chladu. Orechy nastrúhame, pridáme k nim vajce, cukor, múku a mlieko. Všetko premiešame a spravíme stredne tuhé cestíčko, v ktorom stehná obalíme a vypražíme na oleji.
  2. Olivový olej, lyžicu medu, soľ, šťavu i nastrúhanú kôru z limetky dobre rozmixujeme, do tohto nálevu primiešame aj kešu oriešky. Šaláty umyjeme a natrháme. Paradajky poprekrajujeme na štvrtky a spolu s natrhanými listami šalátov zľahka premiešame. Ochutíme pripraveným nálevom.
  3. Zemiakovo–tekvicové pyré pripravujeme ako klasické zemiakové pyré, len doň primiešame nadrobno pokrájanú tekvicu, ktorú sme domäkka orestovali na masle so šalotkou.