Bravčové rezne

Retro bratislavské mäsko

Autor receptu: dorina

Na tento recept sa v moderných domácnostiach už pozabúda. U nás toto retro jedlo varím často a vždy si pochutíme. Trošku som si ho upravila podľa seba...... Odporúčam vyskúšať určite sa nesklamete.

4
porcie
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Nakrájame si mäsko na slíže a prudko opražíme na oleji. Okoreníme a pridáme paradajkový pretlak. Zamiešame, prikryjeme a necháme dusiť cca 10 min. na miernom ohni.
  2. Medzitým si očistíme mrkvu a nakrájame na slíže. Skôr pridávame k mäsku mrkvu, pretože potrebuje viac času, aby sa uvarila. Znova prikryjeme. Nakrájame si sterilizované uhorky a pridáme k mäsku s mrkvou. Podlejeme troškou vody. Tesne pred dovarením pridávame mrazený hrášok.
  3. Keď je jedlo hotové, zahustíme si omáčku. K cca 2 dcl studenej vody pridáme 1 kávovú lyžičku zemiakového škrobu (Solamylu) miešame s lyžičkou, kým sa rozpustí a nalejeme na mäso. Premiešame a keď začne vrieť a hustnúť, odstavíme.
  4. Ako prílohu podávam tarhoňu. Prajem dobrú chuť.