Bravčové rezne
Retro bratislavské mäsko
Autor receptu: dorina
Na tento recept sa v moderných
domácnostiach už pozabúda. U
nás toto retro jedlo varím často
a vždy si pochutíme. Trošku som
si ho upravila podľa
seba...... Odporúčam vyskúšať
určite sa nesklamete.
4 porcie |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Nakrájame si mäsko na slíže a prudko opražíme na oleji. Okoreníme a pridáme paradajkový pretlak. Zamiešame, prikryjeme a necháme dusiť cca 10 min. na miernom ohni.
- Medzitým si očistíme mrkvu a nakrájame na slíže. Skôr pridávame k mäsku mrkvu, pretože potrebuje viac času, aby sa uvarila. Znova prikryjeme. Nakrájame si sterilizované uhorky a pridáme k mäsku s mrkvou. Podlejeme troškou vody. Tesne pred dovarením pridávame mrazený hrášok.
- Keď je jedlo hotové, zahustíme si omáčku. K cca 2 dcl studenej vody pridáme 1 kávovú lyžičku zemiakového škrobu (Solamylu) miešame s lyžičkou, kým sa rozpustí a nalejeme na mäso. Premiešame a keď začne vrieť a hustnúť, odstavíme.
- Ako prílohu podávam tarhoňu. Prajem dobrú chuť.