Restovaná kuracia pečeň s omáčkou z hrubozrnnej horčice

ferdo2 - bez fotkyferdo2, 27. marca 2018 19:50
Ďalšie recepty »

Tento recept je obmenou pôvodného receptu na teľaciu pečeň, ktorý som objavil asi pred 4 rokmi. Keďže sa však teľacia pečeň ťažko zháňa a jej cena tiež nie je práve kresťanská, nahradil som ju dostupnejšou kuracou, avšak môžete použiť aj iný druh hydinovej pečene. Prípadne aj pečeň králičiu, bravčovú či hovädziu, no tie je vhodné pred prípravou vopred namočiť vcelku do mlieka aspoň na 1 hodinu (ideálne nechať cez noc v chladničke), potom ju opláchnuť, dôkladne osušiť a nakrájať na menšie kúsky.

4
porcie
15 min
príprava
8-10 min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Kuracie pečienky opláchneme, dôkladne osušíme, očistíme od prípadných zvyškov tukového tkaniva alebo žlče (na tú obzvlášť pozor) a prekrojíme napoly. Kapary necháme odkvapkať od nálevu a zľahka posekáme nožom.

  2. 2

    Do panvice (najlepšia je s nepriľnavým povrchom a širokým dnom) dáme vrchovatú lyžicu bravčovej masti a necháme rozpáliť. Potom na nej necháme sprudka orestovať kuracie pečienky, aby chytili peknú farbu. Po cca 1 minúte ich otočíme a orestujeme aj z druhej strany. Nemiešame, iba dávame pozor, aby sa nám pečienky nezačali prichytávať na dno panvice, čomu zabránime občasným zatrasením.

  3. 3

    Okoreníme čiernym mletým korením, pridáme kapary, hrubozrnnú horčicu, sardelovú pastu, premiešame a necháme krátko zarestovať. Podlejeme kuracím vývarom (alebo bujónom) a šľahačkovou smotanou, premiešame a na miernom ohni zľahka povaríme 4 - 5 minút.

  4. 4

    Nakoniec vmiešame kyslú smotanu, ktorá omáčku zjemní aj zahustí. Predtým však pečeň odstavíme z ohňa, aby sa kyslá smotana iba prehriala, ale nevarila - ináč by sa omáčka mohla zraziť. Pokrm by mal byť dostatočne slaný vďaka použitej sardelovej paste a kaparám, prípadne ak ste použili bujón, tak aj vďaka nemu, ak by však nebol, teraz je tá vhodná chvíľa dosoliť.

  5. 5

    Podávame s varenou ryžou, opekanými alebo fritovanými zemiakmi či hranolkami, prípadne s čerstvým chlebom alebo pečivom.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist