Teplý zeleninový šalát

Repa s rukolou a kozím syrom na balzamikovo-tymianovom dresingu

Autor receptu: ellie17

Ľahký a aromatický šalát z pečenej červenej repy s krémovým kozím syrom, čerstvou rukolou a dresingom z balzamikového octu, extra panenského olivového oleja a tymianu. Ideálne ako ľahký obed, predjedlo alebo príloha.

2
porcie
10 minút
príprava
40-50 minút
na 190 °C

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 190 °C. Repu umyjeme, zabalíme do alobalu alebo dáme do zapekacej misy, pokvapkáme 1 PL olivového oleja a jemne osolíme. Pečieme približne 45–50 minút (kým nie je mäkká pri vpichu vidličkou). Po upečení repu necháme pár minút vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na mesiačiky alebo kocky.
  2. Dresing: V miske zmiešame balzamikový ocot, zvyšné 2 PL olivového oleja, tymian, soľ a korenie.
  3. Na tanier rozložíme rukolu, poukladáme teplú repu, navrch rozdrobíme kozí syr a všetko prelejeme dresingom.