Teplý zeleninový šalát
Repa s rukolou a kozím syrom na balzamikovo-tymianovom dresingu
Autor receptu: ellie17
Ľahký a aromatický šalát z pečenej červenej repy s krémovým kozím syrom, čerstvou rukolou a dresingom z balzamikového octu, extra panenského olivového oleja a tymianu. Ideálne ako
ľahký obed, predjedlo alebo príloha.
2 porcie |
10 minút príprava |
40-50 minút na 190 °C |
Postup
- Rúru predhrejeme na 190 °C. Repu umyjeme, zabalíme do alobalu alebo dáme do zapekacej misy, pokvapkáme 1 PL olivového oleja a jemne osolíme. Pečieme približne 45–50 minút (kým nie je mäkká pri vpichu vidličkou).
Po upečení repu necháme pár minút vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na mesiačiky alebo kocky.
- Dresing: V miske zmiešame balzamikový ocot, zvyšné 2 PL olivového oleja, tymian, soľ a korenie.
- Na tanier rozložíme rukolu, poukladáme teplú repu, navrch rozdrobíme kozí syr a všetko prelejeme dresingom.