Rebierko z muflóna na zbojnícky spôsob
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup- Z chrbta muflóna odsekneme chrbtovú kosť a čiastočne aj rebrové kosti, mäso očistíme, odblaníme, umyjeme a osušíme. Z upraveného chrbta nasekáme kotlety, okoreníme ich a potrieme cesnakom rozotretým s časťou soli.
Na masti dozlata opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a zastrekneme ju vývarom. Do základu vložíme rebierka
a pod pokrievkou ich dusíme.
- Počas dusenia podľa potreby dolievame vývarom. Keď sú rebierka skoro hotové, pokryjeme ich na plátky nakrájanými očistenými zemiakmi, osolíme, posypeme rascou, zalejeme zvyškom vývaru a pod pokrievkou dusíme domäkka.
- Vhodnou prílohou sú zeleninové šaláty.
|