Ražniči z pekáča

Autor receptu: afataga

Recept pochádza z nejakej českej stránky, ja som ho upravila, niečo som pridala, niečo ubrala. Vždy ho robím od oka, takže množstvá surovín sú len orientačné.

8
porcií
40 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Postup

  1. Do pekáča som dala cibule pokrájané na polkolieska, cesnak celé trúčiky, papriku pokrájanú na pásiky, slaninu (ja som mala sedmohradskú) tiež nejako nakrájanú, mäso pokrájané na kocky, pridala som koreniny a olej a pomiešala
  2. Pridala som nakrájané surové zemiaky, ešte raz posolila, pomiešala, zaliala trochou vody
  3. Zakryté som dala pecť na 200° na 1 hod., potom som vybrala, ochutnala a keď boli zemiaky aj mäso mäkké, dala som ešte piecť odokryté na cca 30 min.
  4. Môžem servírovať