Ražniči z pekáča
Autor receptu: afataga
Recept pochádza z nejakej českej stránky, ja som ho upravila, niečo som pridala, niečo ubrala. Vždy ho robím od oka, takže množstvá surovín sú len orientačné.
8 porcií |
40 minút príprava |
90 minút na 200 °C |
Postup
- Do pekáča som dala cibule pokrájané na polkolieska, cesnak celé trúčiky, papriku pokrájanú na pásiky, slaninu (ja som mala sedmohradskú) tiež nejako nakrájanú, mäso pokrájané na kocky, pridala som koreniny a olej a pomiešala
- Pridala som nakrájané surové zemiaky, ešte raz posolila, pomiešala, zaliala trochou vody
- Zakryté som dala pecť na 200° na 1 hod., potom som vybrala, ochutnala a keď boli zemiaky aj mäso mäkké, dala som ešte piecť odokryté na cca 30 min.
- Môžem servírovať