Ražniči z diviaka

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Mäso umyjeme, odblaníme, nakrájame na kocky a potrieme olejom, v ktorom sme rozmiešali citrónovú šťavu a potlčené borievky. Na niekoľko hodín odložíme na chladné miesto.
  2. Klobásu nakrájame na kolieska, slaninu na väčšie kocky, cibuľu na štvrtiny a rozoberieme na lupienky. Na drevené špajle striedavo napichujeme klobásu, mäso, slaninu a cibuľu.
  3. Hotové špajle potrieme cesnakovou pastou, opražíme na rozohriatom oleji a upečieme vo vyhriatej rúre.
  4. Cesnaková pasta: cesnak pretlačíme a vymiešame so soľou, maslom, čiernym korením a červenou paprikou.
  5. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovými šalátmi. Dobrou prílohou je ryža, knedle alebo zemiaky na rôzne spôsoby.