Ražniči z diviaka
Autor receptu: redakcia
Postup- Mäso umyjeme, odblaníme,
nakrájame na kocky
a potrieme olejom, v ktorom
sme rozmiešali citrónovú
šťavu a potlčené borievky.
Na niekoľko hodín odložíme
na chladné miesto.
- Klobásu
nakrájame na kolieska, slaninu
na väčšie kocky, cibuľu
na štvrtiny a rozoberieme na
lupienky. Na drevené špajle
striedavo napichujeme klobásu,
mäso, slaninu a cibuľu.
- Hotové špajle potrieme cesnakovou
pastou, opražíme na
rozohriatom oleji a upečieme
vo vyhriatej rúre.
- Cesnaková
pasta: cesnak pretlačíme
a vymiešame so soľou, maslom,
čiernym korením a červenou
paprikou.
- Podávame
so zemiakovou kašou a zeleninovými
šalátmi. Dobrou prílohou je ryža,
knedle alebo zemiaky na
rôzne spôsoby.
|