Foto: luprox
Tento RAW nepečený koláč prekvapí vaše chuťové poháriky! Koláčik je bezlepkový, je vegan a je aj bezlaktózový, takže ho môžeme úplne všetci :-)
porcií
príprava
Suroviny
Korpus: | |
100 g |
|
100 g |
|
200 g |
|
Plnka: | |
250 g |
|
250 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 lyžice |
|
150 ml |
|
podľa chuti na dosladenie |
|
8 lístkov |
|
Na ozdobu: | |
150 g (čerstvé) |
|
(lístky) |
|
Postup
-
1
V kuchynskom robote pomelieme ovsené vločky, ktoré potom zmiešame s mandľovou múkou. Datle namočíme do horúcej vody a keď zmäknú zmixujeme. Vypracujeme hmotu, ktorou vystelieme tortovú 20 cm formu s odnímateľným dnom. Utlačíme zmes pozdĺž stien a dna. Umiestnime do chladničky, kým zhotovíme plnku.
- 2
Namočíme kešu v horúcej vode po dobu jednej hodiny alebo v studenej vode cez noc. Vylejeme vodu a opláchneme ich. Do mixéra pridáme zmäknuté kešu s čerstvými čučoriedkami, spolu s jemne mletými chia semiačkami, javorový sirup, citrónovú kôru a šťavu spolu s banánom a lístkami bazalky. Do zmesi prilejeme roztopený kokosový olej a podľa chuti pridáme javorový sirup. Zmes spravujeme do hladka. Zmes nalejeme do korpusu a pomocou špachtle na povrchu uhladíme.
- 3
Na vrch koláča poukladáme čerstvé čučoriedky a dozdobíme lístkom čerstvej bazalky. Zabalíme potravinárskou fóliou a odložíme na noc do chladničky.
- 4
Podávame hneď po vybratí z chladničky a krájame nožom namočeným do horúcej vody, aby bol rez pekný a čistý. Tá chuť Vás pri prvom súste prekvapí, pri druhom začínate rozoznávať jednotlivé chute a pri treťom súste si koláč zamilujete. :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Kešu sa pridáva skoro do každého RAW koláča. Tým, že je to koláč kde sa suroviny používajú čerstvé, nevaria sa, tak sa orechy len zalejú horúcou vodou. Je to hlavne preto, že po hodinke krásne zmäknú a dajú sa ľahko mixovať. Vznikne z nich akoby kešu maslo, ktoré dodá plnke hustejšiu konzistenciu. :-)
presne tak @mataaa , existuje bezlepková ovsená múka, napr. Provena, ale je potrebné v prípade zaradenia receptu do bezlepkových to pripomenúť
ja pouzivam tieto ovsene vlocky, su velmi chutne a jemne
www.slnecnica.sk/produkt/ovsene-vlocky-jemne-bezlepkove-...