Raw čučoriedkový nepečený koláč

Autor receptu: luprox

Tento RAW nepečený koláč prekvapí vaše chuťové poháriky! Koláčik je bezlepkový, je vegan a je aj bezlaktózový, takže ho môžeme úplne všetci :-)

8-10
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. V kuchynskom robote pomelieme ovsené vločky, ktoré potom zmiešame s mandľovou múkou. Datle namočíme do horúcej vody a keď zmäknú zmixujeme. Vypracujeme hmotu, ktorou vystelieme tortovú 20 cm formu s odnímateľným dnom. Utlačíme zmes pozdĺž stien a dna. Umiestnime do chladničky, kým zhotovíme plnku.
  2. Namočíme kešu v horúcej vode po dobu jednej hodiny alebo v studenej vode cez noc. Vylejeme vodu a opláchneme ich. Do mixéra pridáme zmäknuté kešu s čerstvými čučoriedkami, spolu s jemne mletými chia semiačkami, javorový sirup, citrónovú kôru a šťavu spolu s banánom a lístkami bazalky. Do zmesi prilejeme roztopený kokosový olej a podľa chuti pridáme javorový sirup. Zmes spravujeme do hladka. Zmes nalejeme do korpusu a pomocou špachtle na povrchu uhladíme.
  3. Na vrch koláča poukladáme čerstvé čučoriedky a dozdobíme lístkom čerstvej bazalky. Zabalíme potravinárskou fóliou a odložíme na noc do chladničky.
  4. Podávame hneď po vybratí z chladničky a krájame nožom namočeným do horúcej vody, aby bol rez pekný a čistý. Tá chuť Vás pri prvom súste prekvapí, pri druhom začínate rozoznávať jednotlivé chute a pri treťom súste si koláč zamilujete. :-)