Plnené cestoviny

Ravioly s ricottou a pestom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 (+ odležanie) minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Múku so štipkou soli nasypeme na pracovnú dosku, uprostred vytvoríme jamku, do ktorej rozbijeme vajcia a pridáme žĺtky. Prstami ich miešame a postupne zapracúvame múku, ručne vymiesime vláčne cesto. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a na pol hodiny odložíme do chladničky.
  2. Ricottu, strúhaný parmezán, prelisovaný cesnak a v mažiari roztlačené lístky bazalky dôkladne premiešame.
  3. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 2 milimetre. Formičkou vykrojíme kolieska, na polovicu kolieska dáme lyžičku plnky. Cesto po obvode potrieme vodou, cesto prehneme a spoje dôkladne pritlačíme.
  4. Pesto pripravíme rozmixovaním uvedených ingrediencií. Ravioly vložíme do vriacej osolenej vody a varíme asi 5 minút. Vyberieme pomocou sitka. Podávame poliate bylinkovým pestom.