Plnené cestoviny
Ravioly s ricottou a pestom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 (+ odležanie) minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup- Múku so štipkou soli nasypeme na pracovnú dosku, uprostred vytvoríme jamku, do ktorej rozbijeme vajcia a pridáme žĺtky. Prstami ich miešame a postupne zapracúvame múku, ručne vymiesime vláčne cesto. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a na pol hodiny odložíme do chladničky.
- Ricottu, strúhaný parmezán, prelisovaný cesnak a v mažiari roztlačené lístky
bazalky dôkladne premiešame.
- Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 2 milimetre. Formičkou vykrojíme kolieska, na polovicu kolieska dáme lyžičku plnky. Cesto po obvode potrieme vodou, cesto prehneme a spoje dôkladne pritlačíme.
- Pesto pripravíme rozmixovaním uvedených ingrediencií.
Ravioly vložíme do vriacej osolenej vody a varíme asi 5 minút. Vyberieme pomocou sitka. Podávame poliate bylinkovým pestom.
|