Plnené cestoviny

Ravioli v smotanovej omáčke s chrumkavou slaninou

Autor receptu: redakcia

Pozor, sú vláčne, sýte a neskutočne dobré.

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Na hlbokej panvici privedieme do varu smotanu s vodou, ošúpaným cesnakom, so štipkou soli a korenia. Vložíme cestoviny a dve minúty ich varíme. Cesnak pred varením ľahko rozpučíme plochou noža, aby uvoľnil viac chuti do smotany, no po uvarení ho môžeme vybrať, aby nebol príliš výrazný.
  2. Cestoviny aj s tekutinou preložíme do zapekacej formy. Primiešame nastrúhaný syr. Vložíme ich do rúry vyhriatej na 220 °C a 15 minút zapekáme.
  3. Plátky slaniny a plátky bagety dáme na plech a v rúre ich spolu s cestovinami pečieme dozlatista a dochrumkava.
  4. Opečené plátky slaniny a bagety rozdrobíme na hrubú strúhanku a premiešame. Nasypeme ju na zapečené ravioli a servírujeme.