Plnené cestoviny
Ravioli v smotanovej omáčke s chrumkavou slaninou
Autor receptu: redakcia
Pozor, sú vláčne, sýte a neskutočne dobré.
4 porcie |
20 minút príprava |
15 minút na 220 °C |
Postup
- Na hlbokej panvici privedieme do varu smotanu s vodou, ošúpaným cesnakom, so štipkou soli a korenia. Vložíme cestoviny a dve minúty ich varíme. Cesnak pred varením ľahko rozpučíme plochou noža, aby uvoľnil viac chuti do smotany, no po uvarení ho môžeme vybrať, aby nebol príliš výrazný.
- Cestoviny aj s tekutinou preložíme do zapekacej formy. Primiešame nastrúhaný syr. Vložíme ich do rúry vyhriatej na 220 °C a 15 minút zapekáme.
- Plátky slaniny a plátky bagety dáme na plech a v rúre ich spolu s cestovinami pečieme dozlatista a dochrumkava.
- Opečené plátky slaniny a bagety rozdrobíme na hrubú strúhanku a premiešame. Nasypeme ju na zapečené ravioli a servírujeme.