Ratatouille s lososom
Autor receptu: danver
Tento recept som videl v TV a vyzeral veľmi dobre. Tak som ho spravil a a ako to dopadlo sa presvedčte sami.
2 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv nakrájame, nasolíme a o cca 10 minút osušíme baklažán. Všetku zeleninu nakrájame na kocky. Osolíme a okoreníme. Na panvicu nalejeme olivový olej a dáme opekať zeleninu. Pridáme paradojkový pretlak a paradajkovú šťavu, zakryjeme a necháme dusiť.
- Lososa na strane kde nie je koža osolíme hrubozrnnou soľou. Na panvicu dáme 1 pl olivového oleja. Na rozohriaty olej opatrne položíme lososa na stranu s kožou. O chvíľu otočíme. Potom opäť otočíme na stranu s kožou a pridáme k nemu kúsok masla a šťavu z polovice citróna. Vypneme šporák a zakryjeme pokrievkou.
- Zatiaľ sa dokončilo ratatouille, ktoré naservírujeme na tanier. Odokryjeme lososa a položíme na zeleninu. Ozdobíme bazalkou.