Foto: ancicka
20 minút
príprava
príprava
50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do misky preosejem múku,pridám vodu,soľ,cukor,masť,rozmrvené droždie a rascu.Všetko spolu zamiešam a vypracujem hladké cesto.Na teplom mieste vykysnuť.
-
2
Vykysnuté cesto vyloižím na pomúčenu dosku ,cesto prepracujem a vytvarujem bochník.
-
3
Bochník uložím do pekáča
-
4
a nechám podkysnúť.V strede urobím dierku prstom.Upečiem.Chlebík pečiem pri 200°C 30 min.
-
5
Za ten čas chytí kôrku a po 30 minutach teplotu stiahnem na 120 °C a dopečiem ešte 20 min.Chlebík sa dopečie.
-
6
Upečený nechám vychladiť na mriežke.
-
7
Dobrú chuť.
@sraczpozdravujem.