Rascový celozrný chlieb fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 26. januára 2016
Rascový celozrný chlieb (fotorecept)
Foto: ancicka
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
400 g
1 kocka
700 ml (teplá)
2 čl
3 čl (celá)
1 PL
1 čl




Postup

  1. 1

    Do misky preosejem múku,pridám vodu,soľ,cukor,masť,rozmrvené droždie a rascu.Všetko spolu zamiešam a vypracujem hladké cesto.Na teplom mieste vykysnuť.

    Rascový celozrný chlieb (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vykysnuté cesto vyloižím na pomúčenu dosku ,cesto prepracujem a vytvarujem bochník.

    Rascový celozrný chlieb (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Bochník uložím do pekáča

    Rascový celozrný chlieb (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a nechám podkysnúť.V strede urobím dierku prstom.Upečiem.Chlebík pečiem pri 200°C 30 min.

    Rascový celozrný chlieb (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Za ten čas chytí kôrku a po 30 minutach teplotu stiahnem na 120 °C a dopečiem ešte 20 min.Chlebík sa dopečie.

    Rascový celozrný chlieb (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Upečený nechám vychladiť na mriežke.

    Rascový celozrný chlieb (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dobrú chuť.

    Rascový celozrný chlieb (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

sracz
V lete r. 1969 som pomáhal modernizovať tehelňu v Spišskom Podhradí a jedna zo spomienok mi ostala aj na Váš vynikajúci chlebík. Pokračuješ, milá @ancicka nielen v tradíciách Tvojich predkov, ale šíriš slávu aj Vašeho malebného mestečka! Krásna, domáca práca, ktorého výsledkom je chutný to Boží dar! Gratulujem a ďakujem!
monty469
tak tento chlebik je parádny vyskúšam upiecť dávam 5*
ajka1205
Veľmi pekný chlebík chcela by som vedieť aký druh celozrnej múky používate lebo mám zlú skúsenosť..d´akujem
ancicka
@ajka ,táto bolacelozrná špecial .Používam aj grahamovu.Prečo máš zlé skusenosti.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia