Rascový celozrný chlieb (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
20 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup- Do misky preosejem múku,pridám vodu,soľ,cukor,masť,rozmrvené droždie a rascu.Všetko spolu zamiešam a vypracujem hladké cesto.Na teplom mieste vykysnuť.
- Vykysnuté cesto vyloižím na pomúčenu dosku ,cesto prepracujem a vytvarujem bochník.
- Bochník uložím do pekáča
- a nechám podkysnúť.V strede urobím dierku prstom.Upečiem.Chlebík pečiem pri 200°C 30 min.
- Za ten čas chytí kôrku a po 30 minutach teplotu stiahnem na 120 °C a dopečiem ešte 20 min.Chlebík sa dopečie.
- Upečený nechám vychladiť na mriežke.
- Dobrú chuť.
|