Rascový celozrný chlieb (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do misky preosejem múku,pridám vodu,soľ,cukor,masť,rozmrvené droždie a rascu.Všetko spolu zamiešam a vypracujem hladké cesto.Na teplom mieste vykysnuť.
  2. Vykysnuté cesto vyloižím na pomúčenu dosku ,cesto prepracujem a vytvarujem bochník.
  3. Bochník uložím do pekáča
  4. a nechám podkysnúť.V strede urobím dierku prstom.Upečiem.Chlebík pečiem pri 200°C 30 min.
  5. Za ten čas chytí kôrku a po 30 minutach teplotu stiahnem na 120 °C a dopečiem ešte 20 min.Chlebík sa dopečie.
  6. Upečený nechám vychladiť na mriežke.
  7. Dobrú chuť.