Rakúska hokaido polievka

Autor receptu: pumaamravec

Táto polievka patri medzi klasiku rakúskej kuchyne. Je krásne krémová a lahodná. Na ohriatie v jesenný deň úplne ideálna. :)

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Tekvicu ošúpeme, zbavíme semienok a nakrájame na kocky. Pór nakrájame na kolieska. Cesnak nakrájame najemno a cherry rajčinky na polky.
  2. V hrnci na oleji opražime dozlatista pór a cesnak. Pridáme tekvicu a rajčinky a opečieme.
  3. Zalejeme vývarom a uvaríme domäkka. Osolíme, okoreníme, pridáme majorán a bobkový list. Povaríme ešte 3 minúty a list vybiereme.
  4. Polievku rozmixujeme ponorným mixérom dohladka. Môžme ozdobiť tekvicovými semienkami a tekvicovým olejom. :)