Rakúska hokaido polievka
Autor receptu: pumaamravec
Táto polievka patri medzi klasiku rakúskej kuchyne. Je
krásne krémová a lahodná. Na ohriatie v jesenný deň úplne
ideálna. :)
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Tekvicu ošúpeme, zbavíme semienok a nakrájame na kocky. Pór nakrájame na kolieska. Cesnak nakrájame najemno a cherry rajčinky na polky.
- V hrnci na oleji opražime dozlatista pór a cesnak. Pridáme tekvicu a rajčinky a opečieme.
- Zalejeme vývarom a uvaríme domäkka. Osolíme, okoreníme, pridáme majorán a bobkový list. Povaríme ešte 3 minúty a list vybiereme.
- Polievku rozmixujeme ponorným mixérom dohladka. Môžme ozdobiť tekvicovými semienkami a tekvicovým olejom. :)