Cuketový prívarok

Ragú z farebných cukiet

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava

Postup

  1. Cukety umyjeme, odrežeme konce. Každú cuketu rozrežeme pozdĺžne, aby sme dostali štyri časti. Nakrájame na väčšie kúsky v tvare trojuholníkov. Cibuľu nakrájame na mesiačiky.
  2. Na rozohriatu masť dáme cibuľu a orestujeme. Pridáme cuketu, krátko orestujeme, osolíme, podlejeme troškou vody. Dusíme krátko, aby nebola úplne mäkká
  3. V smotane rozmiešame 1 PL hladkej múky, prilejeme k cukete a necháme zovrieť. Odstavíme z ohňa, dochutíme soľou, cukrom a octom. Nakoniec pridáme nasekaný kôpor alebo iné bylinky, napríklad pažítku. Podávame so zemiakmi alebo s opečenou bagetou.