Racio kokosovo-kakaové sušienky

janikbj - fotkajanikbj, 14. júna 2014
Racio kokosovo-kakaové sušienky
Foto: janikbj

Recept zo stránky Raciofit.sk, málinko prispôsobený

15 minút
príprava
8-12 minút
na 190 °C

Suroviny

1 hrnček
2 hrnčeky
1 hrnček
2 PL
1/2 ČL
1/4 ČL
1/2 hrnčeka
3 PL
2
1/2 hrnčeka




Postup

  1. 1

    V miske zmiešame všetky suché suroviny. V druhej miske vymiešame spolu kokosový olej (zmäknutý), trstinový cukor, med, nakoniec primiešame vajíčka. Mokrú zmes primiešame do suchej a ručne vypracujeme cesto. Keď je príliš mäkké, prisypeme trošku celozrnnej múky, keď naopak, príliš tuhé, pridáme trochu kokosového oleja alebo vody. Cesto má mať takú konzistenciu, aby sa z nej dali formovať pevnejšie kôpky. Múku prisypávajte pomaly, vločky vsajú tekutiny a cesto ešte trochu zhustne, kým ho spracujete.

  2. 2

    Na plech s papierom na pečenie alebo jemne vymastený olejom a vysypaný múkou kladieme lyžicou kôpky a jemne ich vidličkou roztlačíme (asi na hrúbku 7-10mm). Mne sa vôbec nerozlievali do strán, s cestom sa dobre pracovalo, nelepilo sa. V rúre vyhriatej na 190 stupňov pečieme 8-12 min. Ku koncu treba poriadne sledovať, lebo cesto je tmavé a ľahko zhorí. Upečené sušienky sú zvrchu pevné a pri podobratí zdola je vidno, že sú tmavšie. Necháme vychladnúť na plechu.

    Racio kokosovo-kakaové sušienky  - obrázok 2

Diskusia k receptu

elysa
takéto chrumkacie keksíky mám veľmi rada...
eviana
Vyzerajú veľmi fajne... skvelé suroviny si namiešala... a nááádherne načančala Janielka :)
janikbj
:-) dakujem krasne. cerstvo upecene su chrumkave,no po odstati v doze su skor ako cookies,maksie,ale vyborne ku kave ci caju :-)
afataga
aj mne sa pacia, robievam podobne ale s maslom a kedze sa mi nechce spinit dve misy, miesam to spolu v jednej, ved v konecnom dosledku, to aj tak skonci v tom istom bruchu :-)
janka26
muka celozrnna hladka? mohla by byt aj spaldova? vdaka :-)
janikbj
@janka26 , so špaldovou nemám veľa skúseností, tak neviem poradiť. ale ja by som to riskla ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia