Quinoový šalát

Quinoový šalát s maslovou rybou (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zrnká quinoy pred tepelnou úpravou namočíme na niekoľko hodín do vody. Varíme ich na miernou ohni asi 15 až 20 minút, jeden a pol hrnčeka vody na jeden hrnček quinoy. Zeleninový vývar necháme zovrieť, potom ho osolíme. Zalejeme ním vopred pripravenú quinou v miske a zakryjeme potravinárskou fóliou na 15 minút. Medzitým vložíme do vriaceho hrnca s osolenou vodou prepeličie vajíčka, povaríme ich 3 minúty a potom schladíme v studenej vode.
  2. Na masle opražíme asi dvojcentimetrové plátky maslovej ryby. Pridáme pretlačený cesnak, tymian a pražíme z každej strany asi 2 minúty.
  3. Quinou zamiešame s olivovým olejom, jarnou cibuľkou, cherry paradajkami, baby špenátom, čakankou a červenou cibuľou. Takto zamiešaný šalát podávame spolu s rybou. Dozdobíme podľa chuti koriandrom a prepeličími vajíčkami. Šalát možno podávať v teplej aj v studenej forme.