Quinoa

Quinoa so špargľou, s hubami a mozzarellou z panvice

Autor receptu: ryzasos

Rýchly bezmäsitý obed z panvice, ktorý zasýti a zároveň dodá kopec živín?* Táto quinoa so špargľou, šampiňónmi a mozzarellou je ideálny spôsob, ako dostať do jedla viac bielkovín, vlákniny aj chuti – a to všetko bez námahy. Jedlo môžeme podávať ako hlavné jedlo, prípadne aj ako prílohu k rybe, mäsu či tofu - ak máte chuť spestriť si jedálniček a pripraviť niečo viac špeciálne. SOS Quinoa je výborná bezlepková náhrada za prílohy, plná aminokyselín. Tento recept pre vás pripripravila Fitrecepty.

3
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Quinou poriadne prepláchneme pod tečúcou vodou. Potom ju v dáme do hrnca a zalejeme 350 ml vody.
  2. Osolíme, privedieme k varu a varíme ju 10 - 12 minút. Potom quinou scedíme a dáme na chvíľu bokom.
  3. Na rozohriatu panvicu pridáme lyžicu vody a následne umyté a nakrájané šampiňóny, očistenú a nakrájanú špargľu a prelisované strúčiky cesnaku.
  4. Okoreníme a za občasného miešania ich spolu varíme približne 5 minút, kým zelenina dostatočne nezmäkne.
  5. Potom pridáme uvarenú quinou, čerstvú mozzarellu a dobre zamiešame.
  6. Hotové jedlo môžeme podávať pokvapkané chilli omáčkou spolu s nasekanou jarnou cibuľkou.