Quinoa
Quinoa so špargľou, s hubami a mozzarellou z panvice
Autor receptu: ryzasos
Rýchly bezmäsitý obed z panvice, ktorý zasýti a zároveň dodá kopec živín?* Táto quinoa so špargľou, šampiňónmi a mozzarellou je ideálny spôsob, ako dostať do jedla viac bielkovín, vlákniny aj chuti – a to všetko bez námahy. Jedlo môžeme podávať ako hlavné jedlo, prípadne aj ako prílohu k rybe, mäsu či tofu - ak máte chuť
spestriť si jedálniček a pripraviť niečo viac špeciálne. SOS Quinoa je výborná bezlepková náhrada za prílohy, plná aminokyselín. Tento recept pre vás pripripravila Fitrecepty.
3 porcie |
5 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Quinou poriadne prepláchneme pod tečúcou vodou. Potom ju v dáme do hrnca a zalejeme 350 ml vody.
- Osolíme, privedieme k varu a varíme ju 10 - 12 minút. Potom quinou scedíme a dáme na chvíľu bokom.
- Na rozohriatu panvicu pridáme lyžicu vody a následne umyté a nakrájané šampiňóny, očistenú a nakrájanú špargľu a prelisované strúčiky cesnaku.
- Okoreníme a za občasného miešania ich spolu varíme približne 5 minút, kým zelenina dostatočne nezmäkne.
- Potom pridáme uvarenú quinou, čerstvú mozzarellu a dobre zamiešame.
- Hotové jedlo môžeme podávať pokvapkané chilli omáčkou spolu s nasekanou jarnou cibuľkou.