Punčový zákusok
Punčový zákusok

Punčové rezy videorecept

foodinspo - fotkafoodinspo, 17. novembra 2022

Klasické šťavnaté poctivé punčové rezy, ako sa robili kedysi. Tento recept ma naučila robiť moja mamina a každý, kto ho zatiaľ vyskúšal povedal, Zobraziť celý popisKlasické šťavnaté poctivé punčové rezy, ako sa robili kedysi. Tento recept ma naučila robiť moja mamina a každý, kto ho zatiaľ vyskúšal povedal, že lepšie punčové rezy nejedol. Koláč som robila vo forme s rozmermi 29 x 42 cm. Ak by ste mali doma väčší plech, môžete dodržať množstvo surovín z tohto receptu, zvýšte však množstvo polevy o 100 g cukru, zvyšné suroviny nechajte nezmenené.

20 minút
na 180 °C
Punčové rezy (videorecept)
Foto: foodinspo

Suroviny

1. plát cesta:
5 ks
150 g
150 g
1/2 ČL
1 PL
2. a 3. plát cesta (na každý budeme potrebovať):
3 ks
100 g
100 g
1/2 ČL
Na potretie:
4 PL
Sirup:
320 ml
150 g
1 ks
1 ČL
90 ml
Cukrová poleva:
320 g
1 ks
3 PL
30 g




Postup

  1. 1

    1. plát cesta si pripravíme tak, že v miske vyšľaháme bielky, pridáme cukor - prešľaháme, pridáme žĺtky - prešľaháme. Pridáme preosiatu polohrubú múku a prášok do pečiva. Zľahka zamiešame varechou, kým sa nám zmes nespojí.

  2. 2

    Cesto si rozdelíme na tri časti. Do jednej pridáme kakao, do druhej červené potravinárske farbivo a tretiu časť necháme nezafarbenú.

  3. 3

    Na vymastený plech postupne dávame na striedačku farebné kôpky cesta ako sa nám páči. Uhladíme a pečieme pri 180 stupňoch 15-20 minút.

  4. 4

    2. a 3. plát cesta si urobíme presne tak isto len bez zafarbenia.

  5. 5

    Kým sa pláty pečú, pripravíme si cukrový sirup. V miske zmiešame cukor, vodu, tuzemský um, citrónovú šťavu a punčovú arómu a dáme zohriať.

  6. 6

    Po upečení a vychladnutí plátov, začneme s vrstvením. Bielu piškótu natrieme ríbezľovým lekvárom, položíme na ňu farebnú piškótu, ktorú pomaly polievame všetkým pripraveným sirupom. Na vrch dáme poslednú bielu piškótu natretú lekvárom a zaťažíme do ďalšieho dňa, aby sa pláty spojili.

  7. 7

    Na druhý deň pripravíme cukrovú polevu zmiešaním práškového cukru, citrónovej šťavy, farbiva a rozpustenej Cery. Polevu nanasieme na koláč a necháme zaschnúť. Krájame nožom namočeným v teplej vode. Dozdobíme lyofilizovaným ovocím alebo rozpustenou čokoládou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia