Punčová tortička babke na narodeniny
Suroviny
6 ks |
|
240 g |
|
220 g |
|
6 PL |
|
|
|
Plnka: | |
´1 ks |
|
3 PL |
|
400 ml |
|
250 g |
|
ostatne: | |
400 g |
|
150g |
|
Punčovina: | |
100 ml |
|
200-300 ml |
|
|
Postup
-
1
Deň pred plnením si upečieme korpusy. Jeden žltý a druhý červený s pridaním červeného farbiva. Uvedené suroviny na korpus je na jeden korpus.
- 2
Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, múku a farbivo. Cesto vlejeme do vymastenej a papierom na pečenie vyloženej formy. Cesto pečieme okolo 35-45minút, podľa hrúbky korpusu a podľa trúby. Korpus necháme odležať do druhého dňa. Potom s krájačom na korpus nakrájame korpus na polovičku.
- 3
Uvaríme hustý puding, necháme vychladnúť a vmiešame maslo. Takto nám vznikne plnka.
- 4
Žltý plát natrieme džemom a potom plnkou. Na plnku dáme ružový plát, ktorý popolievame polovičkou punčoviny. Na punčovinu navrstvíme džem a plnku. Na plnku dáme zas ružový plát, ktorý tiež polejeme punčovinou, natrieme džemom a plnkou. Na plnku dáme posledný /žltý/ plát, ktorý potrieme džemom a plnkou. Zvyšnou plnkou môžeme potrieť boky a tortu dohladiť.
- 5
Pripravíme marcipán, ktorý rovalkáme na 1-2mm. Potom dáme na tortu a žehličkou vyrovnáme. Tortu ozdobíme, necháme stuhnúť najmenej 12h, a môžeme podávať. Pridávam prierez.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu