Punčová slza fotorecept
Foto: olinecka
Jednoduchý zákusok, svieža chuť, ktorá poteší a príprava, ktorú zvládne aj začiatočník. Vhodný na každú príležitosť sviatky, oslavy, alebo len tak.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
6 PL |
|
6 PL |
|
1 ČL |
|
Plnka: | |
250 g |
|
250 ml (40 %) |
|
2 kelímky |
|
1 bal. |
|
1 bal. (nemusí byť) |
|
(čerstvé alebo mrazené) |
|
Punčová poleva: | |
300 g |
|
5-6 PL (alebo malinový) |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
Vajíčka s cukrom vyšľaháme do penista. Postupne pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Väčší plech (31x41 cm) vyložíme papierom na pečenie a cesto naň rovnomerne rozotrieme. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20 minút.
-
2
Upečený korpus ešte za horúca položíme na vlhkú utierku a v strede preložíme cez valček, viď foto. Necháme vychladnúť.
-
3
Suroviny na plnku.
-
4
Smotanu vyšľaháme do polotuha, pridáme vanilínový cukor, primiešame tvaroh a jogurt. Vmiešame želatínu, ktorú pripravíme podľa návodu na obale. Plnku dáme trocha do chladničky stuhnúť.
-
5
Vychladnutý korpus upravíme, nanesieme plnku a do 3/4 v strede poukladáme ovocie, ja som dala mrazené jahody. Pomocou papiera na pečenie opäť preložíme (zrolujeme) do tvaru slzy, odstránime papier. Zákusok dáme do chladničky stuhnúť.
-
6
Punčová poleva: Cukor, sirup, olej a punčovú esenciu vymiešame do hladka. Môžete použiť aj punčovú polevu v prášku. Nanesieme na zákusok a dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním pokrájame na rezy. Dobrú chuť.
Aj Tebe krásny víkend vďaka za Tvoje príjemne komentáre, ktoré vždy potešia.
Bude pre mojich doma, pochúťka.
Ďakujem za komentár všetkým, pozdravujem.
KK.