Punčová slza fotorecept
Jednoduchý zákusok, svieža chuť, ktorá poteší a príprava, ktorú zvládne aj začiatočník. Vhodný na každú príležitosť sviatky, oslavy, alebo len tak.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
6 PL |
|
6 PL |
|
1 ČL |
|
Plnka: | |
250 g |
|
250 ml (40 %) |
|
2 kelímky |
|
1 bal. |
|
1 bal. (nemusí byť) |
|
(čerstvé alebo mrazené) |
|
Punčová poleva: | |
300 g |
|
5-6 PL (alebo malinový) |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
Vajíčka s cukrom vyšľaháme do penista. Postupne pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Väčší plech (31x41 cm) vyložíme papierom na pečenie a cesto naň rovnomerne rozotrieme. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20 minút.
-
2
Upečený korpus ešte za horúca položíme na vlhkú utierku a v strede preložíme cez valček, viď foto. Necháme vychladnúť.
-
3
Suroviny na plnku.
-
4
Smotanu vyšľaháme do polotuha, pridáme vanilínový cukor, primiešame tvaroh a jogurt. Vmiešame želatínu, ktorú pripravíme podľa návodu na obale. Plnku dáme trocha do chladničky stuhnúť.
-
5
Vychladnutý korpus upravíme, nanesieme plnku a do 3/4 v strede poukladáme ovocie, ja som dala mrazené jahody. Pomocou papiera na pečenie opäť preložíme (zrolujeme) do tvaru slzy, odstránime papier. Zákusok dáme do chladničky stuhnúť.
-
6
Punčová poleva: Cukor, sirup, olej a punčovú esenciu vymiešame do hladka. Môžete použiť aj punčovú polevu v prášku. Nanesieme na zákusok a dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním pokrájame na rezy. Dobrú chuť.
Tiež tvarohový zákusok:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Aj Tebe krásny víkend vďaka za Tvoje príjemne komentáre, ktoré vždy potešia.
Bude pre mojich doma, pochúťka.
Ďakujem za komentár všetkým, pozdravujem.
KK.