Tvarohový zákusok

Punčová slza (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Jednoduchý zákusok, svieža chuť, ktorá poteší a príprava, ktorú zvládne aj začiatočník. Vhodný na každú príležitosť sviatky, oslavy, alebo len tak.

20 ks
porcií
50 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajíčka s cukrom vyšľaháme do penista. Postupne pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Väčší plech (31x41 cm) vyložíme papierom na pečenie a cesto naň rovnomerne rozotrieme. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20 minút.
  2. Upečený korpus ešte za horúca položíme na vlhkú utierku a v strede preložíme cez valček, viď foto. Necháme vychladnúť.
  3. Suroviny na plnku.
  4. Smotanu vyšľaháme do polotuha, pridáme vanilínový cukor, primiešame tvaroh a jogurt. Vmiešame želatínu, ktorú pripravíme podľa návodu na obale. Plnku dáme trocha do chladničky stuhnúť.
  5. Vychladnutý korpus upravíme, nanesieme plnku a do 3/4 v strede poukladáme ovocie, ja som dala mrazené jahody. Pomocou papiera na pečenie opäť preložíme (zrolujeme) do tvaru slzy, odstránime papier. Zákusok dáme do chladničky stuhnúť.
  6. Punčová poleva: Cukor, sirup, olej a punčovú esenciu vymiešame do hladka. Môžete použiť aj punčovú polevu v prášku. Nanesieme na zákusok a dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním pokrájame na rezy. Dobrú chuť.