Tvarohový zákusok
Punčová slza (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Jednoduchý zákusok, svieža chuť, ktorá poteší a príprava,
ktorú zvládne aj začiatočník. Vhodný na každú príležitosť
sviatky, oslavy, alebo len tak.
20 ks porcií |
50 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Vajíčka s cukrom vyšľaháme do penista. Postupne pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Väčší plech (31x41 cm) vyložíme papierom na pečenie a cesto naň rovnomerne rozotrieme. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20 minút.
- Upečený korpus ešte za horúca položíme na vlhkú utierku a v strede preložíme cez valček, viď foto. Necháme vychladnúť.
- Suroviny na plnku.
- Smotanu vyšľaháme do polotuha, pridáme vanilínový cukor, primiešame tvaroh a jogurt. Vmiešame želatínu, ktorú pripravíme podľa návodu na obale. Plnku dáme trocha do chladničky stuhnúť.
- Vychladnutý korpus upravíme, nanesieme plnku a do 3/4 v strede poukladáme ovocie, ja som dala mrazené jahody. Pomocou papiera na pečenie opäť preložíme (zrolujeme) do tvaru slzy, odstránime papier. Zákusok dáme do chladničky stuhnúť.
- Punčová poleva: Cukor, sirup, olej a punčovú esenciu vymiešame do hladka. Môžete použiť aj punčovú polevu v prášku. Nanesieme na zákusok a dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním pokrájame na rezy. Dobrú chuť.