Pudingový vrkoč (fotorecept)

Autor receptu: ailuj82

Kysnutý koláč s čokoládovým a vanilkovo-tvarohovým pudingom

60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si všetky potrebné suroviny
  2. Uvaríme si čokoládový krém: V mliekou rozmiešame pudingový prášok s cukrom a uvaríme hustú kašu. Do horúcej pridáme palmarín a vymiešame. Za občasného miešania necháme vychladnúť.
  3. Z 200 ml teplého mlieka, trochu cukru a droždia pripravíme kvások. Do misky vsypeme celé kilo múky, 1 kl soli, 150g cukru, olej, bielky a 1kl sódy bikarbóny. Pridáme vykysnutý kvások a zvyšné mlieko. Vypracujeme nelepivé cesto. Na teplom mieste necháme vykysnúť.
  4. Medzitým si pripravíme tvarohovú plnku: Puding pripravíme podľa návodu /môžeme použiť aj varený puding ale pridáme len 300 ml mlieka/, zašľaháme doň tvaroh, cukor, vanilku a palmarín.
  5. Rúru si predhrejeme na 200°C. Z vykysnutého cesta odoberieme 1/3 a rozdelíme na polovicu.
  6. Obe polovicu vyvaľkáme na tenko a potrieme asi 3 PL čoko plnkou. Zvinieme ako roládu.
  7. Konce rolád spojíme
  8. a stočíme do vrkoča. Opatrne prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  9. Potom znovu odoberieme polovicu zo zvyšného cesta, tú dáme na 2 časti. Rozvaľkáme, jednu potrieme zvyšnou čoko plnkou a druhú tvarohovou. Tie spolu stočíme
  10. Posledný vrkoč bude s tvarohovou plnkou. Všetky vrkoče dáme na jeden plech, potrieme žĺtkami a upečieme