Pudingový vrkoč (fotorecept)
Autor receptu: ailuj82
Kysnutý koláč s čokoládovým a vanilkovo-tvarohovým pudingom
60 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si všetky potrebné suroviny
- Uvaríme si čokoládový krém: V mliekou rozmiešame pudingový prášok s cukrom a uvaríme hustú kašu. Do horúcej pridáme palmarín a vymiešame. Za občasného miešania necháme vychladnúť.
- Z 200 ml teplého mlieka, trochu cukru a droždia pripravíme kvások.
Do misky vsypeme celé kilo múky, 1 kl soli, 150g cukru, olej, bielky a 1kl sódy bikarbóny. Pridáme vykysnutý kvások a zvyšné mlieko. Vypracujeme nelepivé cesto. Na teplom mieste necháme vykysnúť.
- Medzitým si pripravíme tvarohovú plnku: Puding pripravíme podľa návodu /môžeme použiť aj varený puding ale pridáme len 300 ml mlieka/, zašľaháme doň tvaroh, cukor, vanilku a palmarín.
- Rúru si predhrejeme na 200°C.
Z vykysnutého cesta odoberieme 1/3 a rozdelíme na polovicu.
- Obe polovicu vyvaľkáme na tenko a potrieme asi 3 PL čoko plnkou. Zvinieme ako roládu.
- Konce rolád spojíme
- a stočíme do vrkoča. Opatrne prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Potom znovu odoberieme polovicu zo zvyšného cesta, tú dáme na 2 časti. Rozvaľkáme, jednu potrieme zvyšnou čoko plnkou a druhú tvarohovou. Tie spolu stočíme
- Posledný vrkoč bude s tvarohovou plnkou. Všetky vrkoče dáme na jeden plech, potrieme žĺtkami a upečieme