Jablkový zákusok
Jablkový zákusok

Pudingový jablkový krémeš fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 18. marca 2023
Pudingový jablkový krémeš (fotorecept)
Foto: olinecka

Je veľa spôsobov, ako upiecť obľúbený krémeš. Ponúkam jeden môj variant, ktorému sa potešia milovníci jabĺk.

12
porcií
40 minút
príprava
30-35 minút
na 220 °C

Suroviny

400-500 g rozmrazené
Jablková plnka:
250 g (dlhé alebo okrúhle)
5-6 ks nastrúhané
(podľa sladkosti jabĺk)
podľa chuti
Pudingová plnka:
900 ml
5-6 PL
3 bal. (v prášku)
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Suroviny na krémeš.

    Pudingový jablkový krémeš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rozmrazene lístkové cesto rozdelíme na dve časti jednu časť rozvaľkáme.

    Pudingový jablkový krémeš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pomocou valčeka prenesieme na plech 25x30 cm. Po celej ploche cesta rozložíme dlhé piškóty plochou stranou nadol.

    Pudingový jablkový krémeš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Jablká umyjeme, osušíme, nastrúhame na strúhadle. Pridáme cukor, mletú škoricu a premiešame. Jablká rozložíme na piškóty a uhladíme.

    Pudingový jablkový krémeš (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V mlieku rozhabarkujeme pudingový prášok, vlejeme do hrnca, pridáme cukor a uvaríme hustý puding, ktorý za horúca vylejeme na jablkovú plnku. Necháme mierne vychladnúť.

    Pudingový jablkový krémeš (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Rozvaľkáme druhú časť cesta a položíme na pudingovú plnku. Zľahka pritlačíme, cesto popicháme vidličkou, aby sa cesto počas pečenia nenadúvalo.

    Pudingový jablkový krémeš (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Rúru predhrejeme na 220 stupňov a pečieme 30-35 minút do zlatista. Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

    Pudingový jablkový krémeš (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Krémeš pokrájame na kocky a podávame. Takto vyzerá v reze po ochutnávke, dobrú chuť.

    Pudingový jablkový krémeš (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

evanaaa
Páči sa mi recept, aj hotové dielo, len ja ak budem robiť, asi tie piškóty vynechám......asi nebude vadiť.
olinecka
@evanaaa (18.3.2023 18:56)

Som rada že sa recept páči ďakujem za nahliadnutie receptu piškóty sú tam preto, aby zbytok šťavy vsiaklo do nich. Ale vyskúšaj aj bez nich.
bugout
Toto je ako môj zhmotnený sen.... (chcel by som aj konečne nejakú normálnu vládu pre moju vlasť ale toho sa asi nedožijem). Kremeš a strúhané jablká, nič lepšie si neviem predstaviť.
olinecka
@kimlo (19.3.2023 16:44)

Ďakujem som rada, že si si našiel čas prečítať môj recept som rada, že sa páči. Pozdravujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia