Pudingový jablkový krémeš fotorecept
Foto: olinecka
Je veľa spôsobov, ako upiecť obľúbený krémeš. Ponúkam jeden môj variant, ktorému sa potešia milovníci jabĺk.
porcií
príprava
na 220 °C
Suroviny
400-500 g rozmrazené |
|
Jablková plnka: | |
250 g (dlhé alebo okrúhle) |
|
5-6 ks nastrúhané |
|
(podľa sladkosti jabĺk) |
|
podľa chuti |
|
Pudingová plnka: | |
900 ml |
|
5-6 PL |
|
3 bal. (v prášku) |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Suroviny na krémeš.
-
2
Rozmrazene lístkové cesto rozdelíme na dve časti jednu časť rozvaľkáme.
-
3
Pomocou valčeka prenesieme na plech 25x30 cm. Po celej ploche cesta rozložíme dlhé piškóty plochou stranou nadol.
-
4
Jablká umyjeme, osušíme, nastrúhame na strúhadle. Pridáme cukor, mletú škoricu a premiešame. Jablká rozložíme na piškóty a uhladíme.
-
5
V mlieku rozhabarkujeme pudingový prášok, vlejeme do hrnca, pridáme cukor a uvaríme hustý puding, ktorý za horúca vylejeme na jablkovú plnku. Necháme mierne vychladnúť.
-
6
Rozvaľkáme druhú časť cesta a položíme na pudingovú plnku. Zľahka pritlačíme, cesto popicháme vidličkou, aby sa cesto počas pečenia nenadúvalo.
-
7
Rúru predhrejeme na 220 stupňov a pečieme 30-35 minút do zlatista. Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
-
8
Krémeš pokrájame na kocky a podávame. Takto vyzerá v reze po ochutnávke, dobrú chuť.
Som rada že sa recept páči ďakujem za nahliadnutie receptu piškóty sú tam preto, aby zbytok šťavy vsiaklo do nich. Ale vyskúšaj aj bez nich.
zdalo sa mi, že už som tu podobný videla. Peknú nedeľu želám.
Ďakujem som rada, že si si našiel čas prečítať môj recept som rada, že sa páči. Pozdravujem.