Jablkový zákusok
Pudingový jablkový krémeš (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Je veľa spôsobov, ako upiecť obľúbený krémeš. Ponúkam
jeden môj variant, ktorému sa potešia milovníci jabĺk.
12 porcií |
40 minút príprava |
30-35 minút na 220 °C |
Postup
- Suroviny na krémeš.
- Rozmrazene lístkové cesto rozdelíme na dve časti jednu časť rozvaľkáme.
- Pomocou valčeka prenesieme na plech 25x30 cm. Po celej ploche cesta rozložíme dlhé piškóty plochou stranou nadol.
- Jablká umyjeme, osušíme, nastrúhame na strúhadle. Pridáme cukor, mletú škoricu a premiešame. Jablká rozložíme na piškóty a uhladíme.
- V mlieku rozhabarkujeme pudingový prášok, vlejeme do hrnca, pridáme cukor a uvaríme hustý puding, ktorý za horúca vylejeme na jablkovú plnku. Necháme mierne vychladnúť.
- Rozvaľkáme druhú časť cesta a položíme na pudingovú plnku. Zľahka pritlačíme, cesto popicháme vidličkou, aby sa cesto počas pečenia nenadúvalo.
- Rúru predhrejeme na 220 stupňov a pečieme 30-35 minút do zlatista. Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
- Krémeš pokrájame na kocky a podávame. Takto vyzerá v reze po ochutnávke, dobrú chuť.