Jablkovo-pudingový koláč z lístkového cesta fotorecept
Foto: Olinecka
Tak na dnešný deň opäť jablkový, tento koláčik sa nemusí báť upiecť ani začiatočník.
príprava
na 200 °C
Suroviny
400-500 g (rozmrazené) |
|
1-1,20 kg (nastrúhané) |
|
5-6 PL (podľa sladkostí jabĺk) |
|
1 bal. |
|
1 l |
|
3 bal. |
|
5 PL (do pudingu) |
|
štipka |
|
1 väčšie bal. |
|
(na posypanie) |
|
na vymastenie plechu |
|
Postup
-
1
Najprv si nachystáme ingrediencie na koláč.
-
2
Najprv si ošúpeme jablká, ktoré nastrúhame a posypeme kryštálovým cukrom podľa seba. Cesto rozdelíme na dve časti na pomúčenej pracovnej doske, rozvaľkáme natenko. Prvé cesto pomocou valčeka prenesieme na vymastený plech (41x31 cm). Cesto vytiahneme na boky pechu, poukladáme piškóty vedľa seba plochou stranou nadol.
-
3
Na piškóty nanesieme nastrúhané jablká aj jablkovú šťavu. Z mlieka, cukru a pudingových práškov uvaríme hustý puding, ktorý rovnomerne rozotrieme na jablká.
-
4
Preložíme na vrch druhé cesto, ktoré vidličkou popicháme, aby sa nám počas pečenia cesto nezdúvalo. Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 35-40 minút do zlatista.
-
5
Upečený koláč necháme vychladnúť.
-
6
Poprášime práškovým cukrom a podávame. Dobrú chuť.
Poznám, robím s marhuľami, tiež fajnový.
Pozdravujem.
To naozaj chutný, odporúčam.Pekny dník.