Pudingovo–slivkové koláče

Autor receptu: sandra

6
porcií
40 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Droždie rozdrobíme do misky, posypeme ho PL cukru, zalejeme trochou mlieka a necháme nakysnúť. V miske si vymiešame múku so štipkou soli, pridáme do nej zvyšok cukru a vanilkový cukor, citrónovú kôru, premiešame a pridáme rastlinný tuk, kvások a mlieko, v ktorom sme rozšľahali vajce. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste aspoň pol hodiny kysnúť.
  2. Medzitým si urobíme krém tak, že v mlieku rozmiešame puding a cukor a varíme ho do zhustnutia. Potom ho necháme trochu vychladnúť. Z vykysnutého cesta tvarujeme koláčiky, na každý dáme trochu krému a naň pritisneme polovicu slivky. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov Celzia.
  3. Vychladnuté koláče posypeme cukrom.