Pudingovo–slivkové koláče
Autor receptu: sandra
6 porcií |
40 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Droždie rozdrobíme do misky, posypeme ho PL cukru, zalejeme trochou mlieka a necháme nakysnúť. V miske
si vymiešame múku so štipkou soli, pridáme do nej zvyšok cukru a vanilkový cukor, citrónovú kôru, premiešame a pridáme rastlinný tuk, kvások a mlieko, v ktorom sme rozšľahali vajce. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste aspoň pol hodiny kysnúť.
- Medzitým si urobíme krém tak, že v mlieku rozmiešame puding a cukor a varíme ho do zhustnutia. Potom ho necháme trochu vychladnúť. Z vykysnutého cesta tvarujeme koláčiky, na každý dáme trochu krému a naň pritisneme polovicu slivky. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov Celzia.
- Vychladnuté koláče posypeme cukrom.
|