Počas horúcich letných dní, v čase dozrievajúceho ovocia sa určite bude hodiť tento dezert, ktorý poteší naše chuťové poháriky pri bezmliečnej diéte. Je vhodný Zobraziť celý popisPočas horúcich letných dní, v čase dozrievajúceho ovocia sa určite bude hodiť tento dezert, ktorý poteší naše chuťové poháriky pri bezmliečnej diéte. Je vhodný aj pre vegetariánov a vegánov a je možné ho pripraviť aj z kravského mlieka.
porcie
príprava
Suroviny
| Puding: | |
| 2 ks |
|
| 1 ks |
|
| 1 PL |
|
| 3 PL |
|
| 500 ml |
|
| Liata čokoláda: | |
| 1,5 ks |
|
| 50 g |
|
| 300 ml |
|
| podľa chuti |
|
| 1 PL |
|
| Tvarohovo-čerešňový krém: | |
| asi 4 PL |
|
| asi 10 ks |
|
| podľa chuti |
|
Postup
-
1
Príprava vanilkového pudingu:
Do hrnca si pripravíme všetky suroviny a za stáleho miešania varíme hustý puding. Misky na puding vypláchneme studenou vodou, naplníme ich horúcim pudingom a necháme vychladnúť.- 2
Príprava liatej čokolády:
Do hrnca si pipravíme rastlinné mlieko, Zlatý klas, maslo, kakao a zmes za stáleho miešania privedieme do varu a odstavíme. Potom dobre rozšľaháme tyčovým mixérom a dochutíme cukrom múčka podľa chuti. Ak by liata čokoláda bola veľmi hustá, rozriedieme ju podľa potreby rastlinným mliekom.- 3
Príprava tvarohovo-čerešňového krému:
Do nádoby na mixovanie dáme vykôstkované čerešne, pohánkový tvaroh a dobre rozmixujeme tyčovým mixérom. Na záver podľa chuti prisladíme cukrom múčka.- 4
Keď je puding v miskách vychladnutý, jemne ho vyklopíme z misiek na tanier, na povrchu puding ozdobíme čerešňovým tvarohom a polovičkami čerešní a takto pripravený dezert prelejeme liatou čokoládou podľa chuti a vkusu. Môžeme podávať hneď alebo dáme vychladiť do chladničky. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu