Nepečená torta

Pudingovo-tvarohová ovocná torta

Autor receptu: helena10

V týchto horúčavách poteší nielen deti, ale aj dospelých. Poriadne vychladená s prídavkom čerstvého ovocia chutila fantasticky.

Suroviny

Postup

  1. Z mlieka, pudingu v prášku uvarím puding. Do horúceho pridám cukor, vymiešam a následne pridám maslo, vymiešam. Nakoniec pridám jemný tvaroh z kelímka a dobre prešľahám.
  2. Dno tortovej okrúhlej formy s priemerom 23 cm vyložím piškótami, ktoré pokvapkám šťavou z hruškového kompótu. A posypem na drobno nakrájanými čerstvými mäkkými marhuľami i hruškami z kompótu. Tortovú formu si môžete vyložiť potravinárskou fóliou, alebo iba jemne potrieť maslom.
  3. Na piškóty s ovocím rozotriem polovicu pripraveného krému a na tú opäť pokladiem piškóty - tentokrát namáčané v kompótovej šťave a na nich ovocie. Dám vychladiť podľa potreby alebo na celú noc. Naša sa chladila 6 hodín.
  4. Pred podávaním posypem nastrúhanou čokoládou, ozdobím ešte čerstvým ovocím aj lístkami mäty.