Foto: margaretka28
Fajnový koláčik, rýchlo hotový, u nás nestihol ani riadne stuhnúť a pol plecha fuč.:-)
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
200 g |
|
4 PL |
|
200 g |
|
1 čl |
|
Plnka: | |
1 l |
|
3 ks |
|
5 PL |
|
125 g |
|
50 ml |
|
Vrch koláča: | |
2 ks (720 ml) |
|
2 ks |
|
|
Postup
-
1
Bielky oddelíme od žltkov a vyšľaháme tuhý sneh.
-
2
žltky šľaháme s práškovým cukrom, postupne pridáme vodu a vyšľaháme do zhustnutia.
-
3
Do vyšľahaných žltkov preosejeme múku s kyp. práškom a dôkladne zamiešame.
-
4
Nakoniec primiešame tuhý sneh z bielkov.
-
5
Cesto vylejeme na vymastený a múkou posypaný plech a dáme piecť.
-
6
Z mlieka, zlatého klasu a cukru uvaríme hustý puding.
-
7
Do horúceho pridáme maslo a miešame kým sa neroztopí, dôkladne vymiešame.
-
8
Prilejeme rum a dôkladne vymiešame.
-
9
Navrstvíme na upečené cesto.
-
10
Na puding uložíme marhule z kompotu.
-
11
šťavu z kompotu zlejeme a doplníme vodou do 9 dcl , zmiešame so zlatým klasom a uvaríme polevu, ktorú nalejeme na marhule.Dáme do chladničky najlepšie do druhého dňa, to sa vám podarí len v prípade, že nemáte doma štyroch nedočkavých maškrtníkov. Ten môj sa chladil iba 2 hodiny.
Diskusia k receptu