Pudingovo-marhuľové kocky fotorecept

margaretka28 - fotkamargaretka28, 15. februára 2013

Fajnový koláčik, rýchlo hotový, u nás nestihol ani riadne stuhnúť a pol plecha fuč.:-)

Suroviny

Cesto:
4  ks
200  g
4  PL
200  g
1  čl
Plnka:
1  l
3  ks
5  PL
125  g
50 ml
Vrch koláča:
2  ks (720 ml)
2  ks




Postup

  1. 1

    Bielky oddelíme od žltkov a vyšľaháme tuhý sneh.

    Pudingovo-marhuľové kocky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    žltky šľaháme s práškovým cukrom, postupne pridáme vodu a vyšľaháme do zhustnutia.

    Pudingovo-marhuľové kocky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do vyšľahaných žltkov preosejeme múku s kyp. práškom a dôkladne zamiešame.

    Pudingovo-marhuľové kocky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakoniec primiešame tuhý sneh z bielkov.

    Pudingovo-marhuľové kocky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto vylejeme na vymastený a múkou posypaný plech a dáme piecť.

    Pudingovo-marhuľové kocky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Z mlieka, zlatého klasu a cukru uvaríme hustý puding.

    Pudingovo-marhuľové kocky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do horúceho pridáme maslo a miešame kým sa neroztopí, dôkladne vymiešame.

    Pudingovo-marhuľové kocky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Prilejeme rum a dôkladne vymiešame.

    Pudingovo-marhuľové kocky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Navrstvíme na upečené cesto.

    Pudingovo-marhuľové kocky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na puding uložíme marhule z kompotu.

    Pudingovo-marhuľové kocky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    šťavu z kompotu zlejeme a doplníme vodou do 9 dcl , zmiešame so zlatým klasom a uvaríme polevu, ktorú nalejeme na marhule.Dáme do chladničky najlepšie do druhého dňa, to sa vám podarí len v prípade, že nemáte doma štyroch nedočkavých maškrtníkov. Ten môj sa chladil iba 2 hodiny.

    Pudingovo-marhuľové kocky (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

aankaa
kedysi som taký aj ja robila......nuž pozabudla som ako fajnovo chutí,tak díky za pripomenutie.....pekne sa ti vydaril.....:-)))
marlenka88
ešte som len uvidela koláčik na fotke a už som recept uložila, zajtra bude maškrta:-))
monnikka
robievam, je to výborný svieži koláčik, máš ho vydarený
3sandra3
tie musia byť super šťavnaté... robíš nám chute :-)
mesiar50
Pudingové jedlá ja rád.Takéto koláčiky sú vďačné pečivko keďže sa dajú rozne upravovať a kombinovať.Tvoje kocky sú naozaj vydarené za recept Ti ďakujem.






tati2008
mama nám robila tento koláč namiesto krémeša ,piškótové cesto môžme potrieť marhuľovým lekvárom a je výborný...
evanaaa
@margaretka28 , tak tento si ukladám, len asi miesto marhúľ dám broskyne. A ešte niečo - je zaujímavé, že väčšinou ak sa robí krém z pudingu, dáva sa vychladnúť a potom sa doň zamieša maslo približnej teploty, aby sa krém nezrazil. Ale videla som už párkrát verziu tak ako aj u teba, že sa maslo zamieša do horúceho pudingu. Akoto, že sa nezrazí ako v predošlom prípade a aký je medzi nimi rozdiel? Na to som sa už dávno chcela spýtať, mne by tento tvoj spôsob viac vyhovoval. A ďakujem za odpoveď.
margaretka28
@evanaaa , rozdiel je asi v tom, že tuto je puding z litra mlieka a iba polka veľkého masla, krém je taký chuťovo viac budingový a rum to skvele doplní, nemáš vôbec pocit, že ješ krém s maslom, v opačnom prípade býva viac masla ako pudingu, alebo je to 1:1, taký krém je chuťovo viac mastný. Ale nemusíš sa báť, tento sa určite nezrazí, dokonca ked pečiem klasické torty, alebo rezy s nadstavovanou plnkou, kde je postup vychladnutý puding a maslo približnej teploty, tak aj v tomto prípade si tretinu až polovicu masla z určenej dávky, záleží to od receptu, pridám do horúceho pudingu a zabránim tak vytvoreniu kôry a nemusím miešať do vychladnutia, ostatné maslo vymiešam a potom pridám vychladnutý puding.Tento koláč je vdačný, lebo jeho príprava je rýchla a jednoduchá a ako obmenu robievam aj tak, že na puding uložím BB keksy a polejem čokoládovou polevou a robila som aj s broskyňami.:-)
27sonya
Dámy, mne sa už koláčik chladí v chladničke mňam-mňam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia