Pudingové koláče
Pudingové koláče

Pudingové koláče s chrumkavým cukrovým povrchom fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 23. februára 2021
Pudingové koláče s chrumkavým cukrovým povrchom (fotorecept)
Foto: cesminaz

Ďalšie výborné koláče, ktoré si istotne obľúbite. Sú celkovo fantastické, ale najlepší je na nich ten cukrový povrch :-) Mojim deťom veľmi chutia.
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2021/01/pudingove-kolace-s-chrumkavym-cukrovym.html?m=1

17 ks
porcií
20-25 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
1 kg
250 g
4 dl
2 dl
3 kopcovité PL hustá
1 ks
50 g čerstvé
2 bal.
1 KL
Plnka:
1 l
2 bal. (v prášku)
podľa chuti
 ľubovoľný
Na potretie:
1 ks
1 PL
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Múku, oba cukre a soľ premiešame najprv lyžicou. Potom pridáme jogurt, bielok, olej a v 3 dl mlieka napučané droždie. Tých zvyšných cca 1 dl mlieka pridávame postupne počas vypracúvania cesta, podľa toho ako múka pije. Máme dostať polomäkké cesto, ktoré sa už začína oddeľovať od misky. Následne ho pomocou múky ešte krátko vymiesime do bochníka a zakryjeme utierkou. Cesto necháme 1-1,5 hodiny kysnúť na teplejšom mieste

    Pudingové koláče s chrumkavým cukrovým povrchom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zatiaľ kým cesto kysne si klasickým spôsobom podľa návodu na obale uvaríme puding a necháme ho vychladnúť. Ja som ho po uvarení zakryla fóliou, aby vrch neobschol :-) Ďalej si pripravíme aj nejaký hustý lekvár podľa chuti. Ja som vybrala môj vlastnoručne robený višňový :-) Kyselkavý lekvár lepšie pasuje k pudingu.

    Pudingové koláče s chrumkavým cukrovým povrchom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku, vyformujeme valec a pokrájame ho na rovnaké kúsky. Kúsky cesta znova krátko zľahka vymiesime do tvaru bochníkov.

    Pudingové koláče s chrumkavým cukrovým povrchom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Bochníčky bez podkysnutia už aj vyvaľkáme, dáme bohato plnku a podľa fotiek uzatvoríme.

    Pudingové koláče s chrumkavým cukrovým povrchom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Koláče poukladáme na plech s papierom a natrieme ich žĺtkom zmiešaným so smotanou. Nakoniec ešte posypeme vrch hnedým/trstinovým cukrom a dáme už aj piecť do rúry, ktorú sme si už vopred rozohriali na 190 °C na cca 20-25 minút. Treba si to radšej sledovať.

    Pudingové koláče s chrumkavým cukrovým povrchom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A tu sú už voňavé upečené koláče ;-)

    Pudingové koláče s chrumkavým cukrovým povrchom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ľahučké, veľmi chutné cesto fantasticky ladí s chrumkavým cukrovým povrchom a sladkou pudingovou plnkou :-) Prajem dobrú chuť!

    Pudingové koláče s chrumkavým cukrovým povrchom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu https://cesminazuenal.blogspot.com/?m=1

Diskusia k receptu

frezia68
@Cesminaz : Keď pozerám na Tvoje akékoľvek koláče z kysnutého cesta,vtedy ľutujem,že som bezlepkáč. Lebo z tej múky nikdy nestvorím takú chutnú krásu. A to som tak rada piekla z kysnutého cesta.Ale chválim,ako vždy a chuť si predstavím :-).
kvakac
Je to paráda. Komu česť tomu česť a pastierovi trúba. s takýmto talentom na varenie sa musí človek narodiť. Niekto sa to učí celý život aj tak to zbabre. Ja som sa už vyjadril viackrát - zlate to tvoje ruky.
motyka
cesminaz - Ty si neskutočná. Toto musí byť fantastické, napokon, ako všetky tvoje recepty. Určite vyskúšam, len neviem kedy, tak ukladám. Pozdravujem a chráň sa ......
cesminaz
Dakujem krásne všetkým za nahliadnutie a milé komentíky :-) Som velmi rada, že sa recept páči a budem rada, ak niektorý z vás niekedy koláče vyskúšate :-) @dobravareska dakujem si milá :-) a teší ma, že koláče chutili ! @schopenhauerka :-) dakujem a teší ma, že si bola doteraz spokojná. Prajem príjemný večer všetkým :-)
anad
Dnes sa u nás piekli s čokopudingom a s lekvárom z čiernych ríbezlí. To cesto je úžasné. Nabudúce vyskúšam s vanilkovým pudingom a malinovým lekvárom


cesminaz
@anad (6.3.2021 17:43)

Super, to som velmi rad že si bola spokojná a že koláče chutia :-) Ano cesto je naozaj velmi dobré. Vanilkový puding je tiež do koláčov úžasný. Ja ho zvyknem kombinovať buď s jahodovým, alebo marhulovým lekvárom :-) Vdaka za odozvu aj s fotkou.