Vyprážaný pstruh
Vyprážaný pstruh

Pstruh v tekvicovom cestíčku s tekvicovými hranolčekmi

Janko Dudáš
šéfkuchár športovo-rekreačného centra Marina Liptov v Bobrovníku, 28. septembra 2017
Pstruh v tekvicovom cestíčku s tekvicovými hranolčekmi
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

1 kg
 na obalenie
100 g
500 g
100 ml
400 g
20 g
100 g
20 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Filety zo pstruha osušíme, osolíme a obalíme v múke. Cestíčko pripravíme z mlieka, zo špaldovej múky, z nastrúhanej maslovej tekvice, kurkumy, bieleho korenia a soli. Pstruha obalíme v cestíčku a fritujeme v repkovom oleji dozlata.

  2. 2

    Umytú a očistenú špargľovú tekvicu vysušíme a fritujeme v oleji pri teplote asi 120 °C 5 minút. Potom ju ponoríme znova do 190 °C horúceho oleja a fritujeme asi päť minút.

  3. 3

    V hrnci roztopíme ovčí syr spolu s crème fraiche, pridáme nivu a necháme vychladnúť. Podávame s chrumkavým pstruhom a tekvicovými hranolčekmi.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: