Pstruh na masle, na citrusoch a tymiáne s petržlenom fotorecept
Foto: pusta
Máme veľmi radi z rýb práve pstruha. Pripravila som ho s pomarančmi a citronom, ktoré som pokrájala na plátky a vložila som ich do Zobraziť celý popisMáme veľmi radi z rýb práve pstruha. Pripravila som ho s pomarančmi a citronom, ktoré som pokrájala na plátky a vložila som ich do pstruha i na neho. Podliala som ho šťavou z citrusov, do bruška som ešte vložila vetvičku petržlenovej vňate, posypala tymiánom, pokládla plátkami masla, obložila zemiakmi a upiekla. Mal chrumkavú kožičku, jemné šťavnaté mäsíčko, vynikajúcu šťavičku, a tá úžasná chuť - skrátka veľká mňamka!
porcie
príprava
na 190 °C
Suroviny
2 ks |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
z 1 pomaranča |
|
z 1 citrona |
|
100 g na plátky |
|
podľa chuti /sušený |
|
podľa chuti |
|
6 vetvičiek |
|
300 g |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Pripravila som si pomaranč, citron, petržlenovú vňať. Citrusy som nakrájala na plátky a vytlačila som z 1 kusu každého z nich aj šťavu.
-
2
Pohľad na plátky z citrusov.
-
3
Pstruha som umyla, poutierala, vložila som ho do pekáčika, osolila a nechala odpočívať asi 1 hodinu. Je výhodné pripravovať pstruha vv pekáčiku z jenského skla, môže sa v ňom aj servírovať.
-
4
Do brucha som vložila vetvičky petržlenovej vňate.
-
5
Vložila som aj plátky citrusov do bruška...
-
6
...a pokládla som ich aj na pstruha.
-
7
Posypala som tymiánom, mala som sušený, ale ak mám, dávam čerstvý.
-
8
Pstruha som pokládla plátkami masla.Podliala som ho vínom, pomarančovou a citronovou šťavou,...
-
9
...a obložila zemiakmi, pokrájanými na krížalky, posolila som ich a pokládla maslom.
-
10
Piekla som ho v trúbe vyhriatej na 190 stupňov 45 minút. /závisí od trúby/
-
11
...a pochutnávali sme si. Dobrú chuť! Poznámka: toto jedlo môžu vegetariáni, presnejšie Pesco-Vegetariáni, tento štýl stravovania je populárny v Japonsku, kde je známy ako diéta Okinawa. http://sk.wikipedia.org/wiki/Vegetari%C3%A1nstvo - Pesco vegetariánstvo (aj Lakto-ovo-pesco vegetariánstvo alebo Pescetariánstvo) – Toto stravovanie používajú ľudia, ktorí jedia mlieko, vajcia, ryby a v niektorých prípadoch aj plody mora, ale žiadny ďalší druh mäsa. Tento spôsob stravovania je obzvlášť populárny v Japonsku, kde je známy ako diéta Okinawa.
S receptami tejto panej treba postupovať opatrne.Ona vie krásne opísať a predať svoje recepty. Varil som pár jedál podľa jej receptu a nebolo to také ako to vychvaľuje. Pri tomto recepte ma fascinuje ako bojuje za čistotu potravín a v tomto recepte sa to len hemží chemicky ošetrenými citrónmi a pomarančami. Ako ju už mám zmapovanú teraz nastane jej hysterická reakcia.
To nemáš na nový rok nič iné na práci,len začať osočovať varecháčov ?
Snáď si jej mal v prvom rade zaželať šťastný nový rok ! !
dakujem a šťastný rok 2014 ti prajem :-)
@turek želám ti šťastný Nový rok 2014 bohatý na všetko dobré :-)
dakujem ti zo srdca :-)))))
dakujem ti.
taktiež sa za tú istú chybu ospravedlňujem @xara2.
dakujem.
Robíš dobre,keď takýchto ako concord ignoruješ.Jeho prioritou je asi arogancia .Keď krava zabučí znie to lahodnejšie ako jeho,, drízdaniny na vareche.
Ďakujem.Podobne aj tebe šťastný Nový rok.