Pruhovaná roláda

mojaradost - bez fotkyMojaradost, 63 ročná žena, Ulany nad Zitavou, 8. októbra 2017 19:17
Ďalšie jej recepty »

Roláda sa mi veľmi páčila, tak som ju vyskúšala a tu je výsledok, je jemná a citrónový krém je výborný!

15
porcií
30 min
príprava
25 min
na 180 °C

Suroviny

Piškóta 1:
4 ks
4 PL
4 PL
1/2 bal
Piškóta 2:
4 ks
4 PL
3 PL
1 PL holandské
1/2 bal
Plnka:
250 ml
3 PL
z 1 citróna
250 g
Kniha dopredaj

Postup prípravy

  1. 1

    Piškóta 1: bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu, po jednom zašľaháme žĺtky, po lyžiciach cukor, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.

  2. 2

    Piškóta 2: bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu, po jednom zašľaháme žĺtky, po lyžiciach cukor, preosiate kakao, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.

  3. 3

    Plech vyložíme papierom na pečenie. Pomocou cukrárenského vrecka nanesieme striedavo pásy bledého a kakaového cesta. Ja som nanášala od rohu k druhému rohu, čiže šikmo. Ale pásy môžu ísť po dĺžke, či po šírke. Plech rozmer 43x37 cm. Teplota 180 °C, pečieme 20 minút. Necháme chvíľu vychladnúť a zrolujeme aj s papierom. Po vychladnutí papier odstránime.

  4. 4

    Plnka: mlieko s múkou uvaríme na hustú kašu. Necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme a spojíme s vychladnutou kašou a citrónovou šťavou z jedného citrónu. Môže byť aj viac podľa chuti.

  5. 5

    Roládu rozvinieme, natrieme pripravenou plnkou, trochu si odložíme na potretie povrchu rolády. Polejeme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť. Pokrájame horúcim nožom na porcie. Dobrú chuť!

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist