Pruhovaná roláda
Foto: mojaradost
Roláda sa mi veľmi páčila, tak som ju vyskúšala a tu je výsledok, je jemná a citrónový krém je výborný!
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Piškóta 1: | |
4 ks |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
1/2 bal |
|
Piškóta 2: | |
4 ks |
|
4 PL |
|
3 PL |
|
1 PL holandské |
|
1/2 bal |
|
Plnka: | |
250 ml |
|
3 PL |
|
z 1 citróna |
|
250 g |
|
|
Postup
-
1
Piškóta 1: bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu, po jednom zašľaháme žĺtky, po lyžiciach cukor, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
- 2
Piškóta 2: bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu, po jednom zašľaháme žĺtky, po lyžiciach cukor, preosiate kakao, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
- 3
Plech vyložíme papierom na pečenie. Pomocou cukrárenského vrecka nanesieme striedavo pásy bledého a kakaového cesta. Ja som nanášala od rohu k druhému rohu, čiže šikmo. Ale pásy môžu ísť po dĺžke, či po šírke. Plech rozmer 43x37 cm. Teplota 180 °C, pečieme 20 minút. Necháme chvíľu vychladnúť a zrolujeme aj s papierom. Po vychladnutí papier odstránime.
- 4
Plnka: mlieko s múkou uvaríme na hustú kašu. Necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme a spojíme s vychladnutou kašou a citrónovou šťavou z jedného citrónu. Môže byť aj viac podľa chuti.
- 5
Roládu rozvinieme, natrieme pripravenou plnkou, trochu si odložíme na potretie povrchu rolády. Polejeme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť. Pokrájame horúcim nožom na porcie. Dobrú chuť!
Tiež citrónová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
V ingredienciach nemate napisane maslo, a v postupe mate v plnke napisane ze prislahame maslo..
Ďakujem:))
Výborná bola, ďakujem. Vaše zákusky, ako ich sledujem sú nádherné, šikovná ste:))
Ďakujem pekne.
Takto som to neskúšala, ale vyskúšajte, bude nový vzor:)) Môže byť zaujímavý:))