Citrónová roláda

Pruhovaná roláda

Autor receptu: mojaradost

Roláda sa mi veľmi páčila, tak som ju vyskúšala a tu je výsledok, je jemná a citrónový krém je výborný!

15
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Piškóta 1: bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu, po jednom zašľaháme žĺtky, po lyžiciach cukor, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  2. Piškóta 2: bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu, po jednom zašľaháme žĺtky, po lyžiciach cukor, preosiate kakao, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  3. Plech vyložíme papierom na pečenie. Pomocou cukrárenského vrecka nanesieme striedavo pásy bledého a kakaového cesta. Ja som nanášala od rohu k druhému rohu, čiže šikmo. Ale pásy môžu ísť po dĺžke, či po šírke. Plech rozmer 43x37 cm. Teplota 180 °C, pečieme 20 minút. Necháme chvíľu vychladnúť a zrolujeme aj s papierom. Po vychladnutí papier odstránime.
  4. Plnka: mlieko s múkou uvaríme na hustú kašu. Necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme a spojíme s vychladnutou kašou a citrónovou šťavou z jedného citrónu. Môže byť aj viac podľa chuti.
  5. Roládu rozvinieme, natrieme pripravenou plnkou, trochu si odložíme na potretie povrchu rolády. Polejeme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť. Pokrájame horúcim nožom na porcie. Dobrú chuť!