Cestoviny s vajcom
Prudko žravé cestoviny na slovenský spôsob
Autor receptu: siuuu
Ja som si tento recept pre seba nazvala slovenské cestoviny - alebo cestoviny na slovenský spôsob.* Je to najobľúbenejší
cestovinový recept mojej silnejšej polovičky a keď ho chcem potešiť, tak týmto jedlom sa mi to podarí vždy. Pritom je to úplne
jednoduché a rýchlo hotové jedlo - ale musím uznať, že je chutné, a vždy sa rýchlo zje, ako aj dnes, keď sme mali extra málo
času na obed.
4 porcie |
5 minút príprava |
7 minút tepelná úprava |
Postup
- Cestoviny uvaríme v osolenej vriacej vode na skus. Kým sa varia cestoviny, pokrájame si na malé kúsky slaninu alebo sušenú šunku (recept vznikol vo verzii so slaninou, ale občas ju nahradím z diétnych dôvodov sušenou šunkou) a na väčšej panvici ju na oleji opečieme. Vo vhodnej nádobe vidličkou rozšľaháme so soľou a korením vajíčka. Posekáme si petržlenovú vňať alebo pažítku.
- Cestoviny scedíme, pridáme k slanine, premiešame, zalejeme rozšľahanými vajíčkami, a za stáleho miešania opekáme asi minútu - vajíčka by nemali byť úplne suché. Ihneď podávame posypané posekanou petržlenovou vňaťkou alebo pažítkou.