Cestoviny s vajcom

Prudko žravé cestoviny na slovenský spôsob

Autor receptu: siuuu

Ja som si tento recept pre seba nazvala slovenské cestoviny - alebo cestoviny na slovenský spôsob.* Je to najobľúbenejší cestovinový recept mojej silnejšej polovičky a keď ho chcem potešiť, tak týmto jedlom sa mi to podarí vždy. Pritom je to úplne jednoduché a rýchlo hotové jedlo - ale musím uznať, že je chutné, a vždy sa rýchlo zje, ako aj dnes, keď sme mali extra málo času na obed.

4
porcie
5 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cestoviny uvaríme v osolenej vriacej vode na skus. Kým sa varia cestoviny, pokrájame si na malé kúsky slaninu alebo sušenú šunku (recept vznikol vo verzii so slaninou, ale občas ju nahradím z diétnych dôvodov sušenou šunkou) a na väčšej panvici ju na oleji opečieme. Vo vhodnej nádobe vidličkou rozšľaháme so soľou a korením vajíčka. Posekáme si petržlenovú vňať alebo pažítku.
  2. Cestoviny scedíme, pridáme k slanine, premiešame, zalejeme rozšľahanými vajíčkami, a za stáleho miešania opekáme asi minútu - vajíčka by nemali byť úplne suché. Ihneď podávame posypané posekanou petržlenovou vňaťkou alebo pažítkou.