Bravčové rezne

Prudko chutné rezne pre deti (fotorecept)

Autor receptu: melinocka

Maminky poznajú ako dokážu deti vymýšľať pri jedle. No toto mäsko ich osloví :) zaručene. Receptík je bez laktózy a bez lepku.

8
porcií
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny :) Namiesto ghee masla, môžete kľudne použiť iný tuk (olej, masť). K surovinám som zabudla odfotiť vajíčka a pohár vody. Potrebovať budeme ešte panvicu a hrniec.
  2. Rezne si osolíme a naklepeme (v tomto kroku ja nekorením, ale môžete, keď máte radi korenené). Naklepané rezne obalíme v kukuričnej strúhanke.
  3. Pripravíme si hrniec, v ktorom rozpustíme 2 lyžice ghee masla - pridáme lyžicu kečupu, soľ (asi pol lyžičky) a mleté čierne korenie (mlynčekom som otočila asi 4x) - a zalejeme 200 ml vody.
  4. Obalené rezne namočíme do osolených rozšľahaných vajíčok, prudko opražíme na tuku na panvici a prekladáme do pripraveného hrnca.
  5. Keď máme všetky rezne už v hrnci, prikryjeme a dusíme 20 min. Ak by ste mali mäsko hovädzie odporúčam dusiť 20 minút v tlakovom hrnci, ak kuracie mäsko, tak postačí kratučko dusiť asi 10 min. Po ukončení dusenia, je šťavička taká stredne riedka.
  6. A papáme. Deti majú radi toto mäsko s ryžou a kompótom, my s manželom so zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!