Profiteroles
Profiterolky plnené pistáciovým krémom
Autor receptu: redakcia
Postup- Profiterolky: Vodu
s maslom, cukrom a so soľou necháme
zovrieť. Keď zovrie, stiahneme zo sporáka, pomaly prisýpame múku a poriadne premiešame. Miešame dovtedy,
kým sa cesto neoddeľuje od hrnca aj
od varešky a má tvar gule či malého
bochníka. Necháme vychladnúť a primiešame jedno vajíčko po druhom. Buď
ručne, alebo kuchynským robotom.
- Odpaľované cesto potom vložíme do cukrárenského
vrecka a na plech s papierom na pečenie striekame kôpky.
Do rúry predhriatej na 210 stupňov,
vložíme plech s profiterolkami
a po 10 minútach teplotu znížime na
180 stupňov. Rúru nesmieme počas pečenia otvárať.
Pečieme asi 15 minút, čas však závisí od rúry.
- Krém: Vyšľaháme smotanu,
pridáme ricottu, mascarpone, cukor,
pistáciovú pastu, roztopenú bielu čokoládu
a šľaháme kým nie je krém hladký. Krém dáme do cukrárenského vrecka
a naplníme vychladnuté profiterolky.
- Roztopíme bielu čokoládu a polejeme ňou profiterolky, posypeme nasekanými pistáciami.
|