Profiteroles

Profiterolky plnené pistáciovým krémom

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Profiterolky: Vodu s maslom, cukrom a so soľou necháme zovrieť. Keď zovrie, stiahneme zo sporáka, pomaly prisýpame múku a poriadne premiešame. Miešame dovtedy, kým sa cesto neoddeľuje od hrnca aj od varešky a má tvar gule či malého bochníka. Necháme vychladnúť a primiešame jedno vajíčko po druhom. Buď ručne, alebo kuchynským robotom.
  2. Odpaľované cesto potom vložíme do cukrárenského vrecka a na plech s papierom na pečenie striekame kôpky. Do rúry predhriatej na 210 stupňov, vložíme plech s profiterolkami a po 10 minútach teplotu znížime na 180 stupňov. Rúru nesmieme počas pečenia otvárať. Pečieme asi 15 minút, čas však závisí od rúry.
  3. Krém: Vyšľaháme smotanu, pridáme ricottu, mascarpone, cukor, pistáciovú pastu, roztopenú bielu čokoládu a šľaháme kým nie je krém hladký. Krém dáme do cukrárenského vrecka a naplníme vychladnuté profiterolky.
  4. Roztopíme bielu čokoládu a polejeme ňou profiterolky, posypeme nasekanými pistáciami.