Toasty

Prímorský sendvič

Autor receptu: lunter

Tento jednoduchý a svieži recept na vegánsky sendvič je inšpirovaný prímorskými chuťami.* Kombinuje rastlinnú tofu nátierku s čerstvou rukolou, červenou cibuľou, kaparami a nakladanými uhorkami. Všetko sa podáva medzi jemne chrumkavým, na panvici ogrilovaným chlebom. Výsledkom je chutný, ľahký a zároveň sýty sendvič, ktorý je ideálny na rýchly obed alebo večeru – hotový za pár minút.

4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Nátierku natrieme na jednu stranu každého plátka chleba.
  2. Na každú polovicu dáme rukolu, nakrájanú červenú cibuľu, scedené kapary a nakladané uhorky.
  3. Na vrch položíme ďalší plátok chleba, čím vytvoríme sendvič.
  4. Vonkajšie strany sendvičov potrieme trochu oleja a grilujeme na strednej teplote, asi 2–3 minúty z každej strany, kým nebudú zlatohnedé.
  5. Nakoniec sendviče nakrájame na trojuholníky a podávame.